ΗΠΑ: Οπαδός του Τραμπ νικητής στις εκλογές του Οχάιο

ΗΠΑ: Οπαδός του Τραμπ νικητής στις εκλογές του Οχάιο

Τις προκριματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην πολιτεία του Οχάιο για την ανάδειξη υποψήφιου γερουσιαστή κέρδισε ο εκλεκτός του Ντόναλντ Τραμπ, Τζ. Ντ. Βανς.

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΙΝΣΙΝΑΤΙ. Τις προκριματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην πολιτεία του Οχάιο για την ανάδειξη υποψήφιου γερουσιαστή κέρδισε ο εκλεκτός του Ντόναλντ Τραμπ, Τζ. Ντ. Βανς. Ο Τραμπ προκάλεσε αναταραχή στην προκριματική αναμέτρηση στην πολιτικά κρίσιμη πολιτεία τον περασμένο μήνα, στηρίζοντας τον συγγραφέα και επενδυτή Βανς για τις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, οι οποίες θα κρίνουν τη σύνθεση του Κογκρέσου. Ολοι οι υποψήφιοι του κόμματος στο Οχάιο είχαν αναζητήσει τη στήριξη του Τραμπ, επαναλαμβάνοντας τους ψευδείς ισχυρισμούς του για εκτεταμένη νοθεία υπέρ του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του 2020.

«Ηταν μια σπουδαία βραδιά για τον “τραμπισμό” στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Οχάιο. Ο Βανς νίκησε σε ένα πεδίο που κυριαρχείται από μιμητές του Τραμπ, παρότι η νίκη του επετεύχθη με μικρή διαφορά από τους αντιπάλους του», λέει ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι, Ντέιβιντ Νάιβεν. Ο Βανς, συγγραφέας του επιτυχημένου μυθιστορήματος «Το τραγούδι του Χιλμπίλη» και πρώην επικριτής του Τραμπ, θα αντιμετωπίσει Δημοκρατικό υποψήφιο στις 8 Νοεμβρίου. «Οφείλω να ευχαριστήσω τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Η νίκη μου κατέστη δυνατή παρά την εκστρατεία μερίδας ΜΜΕ εναντίον μου και εναντίον του Τραμπ», τόνισε ο Βανς μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Ο συγγραφέας Τζ. Ντ. Βανς έγινε πρόσφατα «τραμπικός» και εξασφάλισε τη στήριξη του τέως προέδρου.

Η επιρροή του Τραμπ, ο οποίος έχει προσφέρει τη στήριξή του σε περισσότερους από 150 υποψηφίους φέτος, αναμένεται να καθορίσει το αποτέλεσμα των εκλογών, με τους Ρεπουμπλικανούς να φιλοδοξούν να ανατρέψουν τους συσχετισμούς στη Βουλή των Αντιπροσώπων και να αποκτήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας. Οποιαδήποτε από τις παραπάνω εξελίξεις θα επιτρέψει στην αντιπολίτευση να παρεμποδίσει το νομοθετικό έργο του Μπάιντεν και να εγκαινιάσει πολιτικά ευαίσθητες κοινοβουλευτικές έρευνες με στόχο τον Λευκό Οίκο.

Στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος εκφράζουν, πάντως, την ανησυχία τους για ορισμένες επιλογές του Τραμπ, όπως ο πρώην παίκτης του αμερικανικού φούτμπολ Χέρσελ Ουόκερ, στην Τζόρτζια, ο οποίος προωθεί τη θεωρία πως ο Τραμπ έχασε τις εκλογές λόγω νοθείας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT