Αφροαμερικανίδα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

Αφροαμερικανίδα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

Την Καρίν Ζαν-Πιερ, υπ’ αριθμόν δύο του γραφείου Τύπου του Λευκού Οίκου, επέλεξε ο πρόεδρος Μπάιντεν ως αντικαταστάτρια της Τζεν Ψάκι.

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την Καρίν Ζαν-Πιερ, υπ’ αριθμόν δύο του γραφείου Τύπου του Λευκού Οίκου, επέλεξε ο πρόεδρος Μπάιντεν ως αντικαταστάτρια της Τζεν Ψάκι. Η Ζαν-Πιερ θα γίνει η πρώτη Αφροαμερικανίδα υπεύθυνη του γραφείου Τύπου και η πρώτη ανοικτά ομοφυλόφιλη γυναίκα στο πόστο αυτό.

Η Ζαν-Πιερ έχει εργαστεί στην προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν και διακρίθηκε ως ειδήμων της επικοινωνίας κατά την πολυετή θητεία της στο γραφείο Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος. Στον νέο της ρόλο, η νεοδιορισθείσα εκπρόσωπος θα πρέπει να ενημερώνει σε καθημερινή βάση τους διαπιστευμένους ρεπόρτερ στον Λευκό Οίκο.

Η Ζαν-Πιερ, που θα διαδεχθεί την Τζεν Ψάκι ως υπεύθυνη του γραφείου Τύπου, είναι η πρώτη ανοικτά ομοφυλόφιλη γυναίκα στο πόστο.

Δηλώσεις Μπάιντεν

«Η κ. Ζαν-Πιερ φέρνει την εμπειρία, το ταλέντο και την ακεραιότητά της στη δύσκολη αυτή δουλειά. Θα είναι μια ισχυρή φωνή για λογαριασμό της κυβέρνησης και του αμερικανικού λαού», είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοινώνοντας την επιλογή του. Η Τζεν Ψάκι θα εγκαταλείψει το γραφείο Τύπου την ερχόμενη εβδομάδα για να αναλάβει την παρουσίαση πολιτικής εκπομπής στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC. «Είμαι έτοιμη να βάλω τα κλάματα», είπε η ίδια την Πέμπτη παρουσιάζοντας τη διάδοχό της στους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου. Η Ζαν-Πιερ παρακολουθούσε την ενημέρωση καθισμένη στο πίσω μέρος της αίθουσας.

Η νεοεισερχόμενη εκπρόσωπος είχε ως αρμοδιότητά της την ενημέρωση πολιτικών συντακτών που ταξίδευαν με το προεδρικό αεροσκάφος στις μετακινήσεις του Μπάιντεν στο εξωτερικό. Ερωτηθείσα για τον ιστορικό χαρακτήρα του διορισμού της, η Ζαν-Πιερ υπογράμμισε ότι συνειδητοποιεί απολύτως τη σημασία της επιλογής του προέδρου Μπάιντεν, ο οποίος θέλει με τον τρόπο αυτό να ενθαρρύνει νέους Αφροαμερικανούς να επιδιώκουν φαινομενικά απροσπέλαστους στόχους.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT