Ισπανία: Νομοσχέδιο θα επιτρέπει σε 16χρονες την άμβλωση και χωρίς γονική συναίνεση

Ισπανία: Νομοσχέδιο θα επιτρέπει σε 16χρονες την άμβλωση και χωρίς γονική συναίνεση

Και οι ανήλικες θα μπορούν να κάνουν διακόψουν κύηση στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ισπανική κυβέρνηση σκοπεύει να επιτρέψει σε ανήλικα κορίτσια ηλικίας 16 και 17 ετών να διακόψουν την εγκυμοσύνη τους χωρίς να χρειάζεται να λάβουν τη συγκατάθεση των γονέων τους, αποκάλυψαν την Τετάρτη η εφημερίδα El País και ο ραδιοσταθμός Cadena SER.

Σε μια χώρα όπου ο καθολικισμός διατηρεί τεράστια δύναμη, τυχόν δυνατότητα άμβλωσης από ανήλικες χωρίς γονική συγκατάθεση αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς προχωρούν πέρα από τις πρόσφατες εξαγγελίες της ισπανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της El País, οι αλλαγές αυτές εμφανίζονται στο προσχέδιο του νέου νόμου, το οποίο αναμένεται να εξεταστεί από το υπουργικό συμβούλιο την επόμενη Τρίτη. Επιπλέον, οι ισπανικές αρχές θέλουν να διασφαλίσουν ότι το δικαίωμα στην άμβλωση είναι εγγυημένο στο δημόσιο σύστημα υγείας, ελεύθερα για όλες τις γυναίκες.

Η νομοθετική πρωτοβουλία προβλέπει επίσης μια περίοδο κατά την οποία μια γυναίκα έχει τη δυνατότητα να διακόψει οικειοθελώς μια εγκυμοσύνη. Επίσης, το νομοσχέδιο προσδιορίζει και άλλα μέτρα που σχετίζονται με την υγεία των γυναικών, την εργασία τους και την καθημερινότητά τους.

Πηγή: El País

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT