Γερμανία: «Η Λουφτβάφε δεν είναι Λουφτχάνσα»

Γερμανία: «Η Λουφτβάφε δεν είναι Λουφτχάνσα»

Η υπουργός Αμυνας της Γερμανίας δέχεται κριτική επειδή πήρε μαζί στο ελικόπτερο τον γιο της κατά τη διάρκεια επαγγελματικής υποχρέωσης.

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Κατανόηση για την κριτική που δέχεται επειδή πήρε μαζί της με το ελικόπτερο τον γιο της κατά τη διάρκεια επαγγελματικής της υποχρέωσης εξέφρασε η Γερμανίδα υπουργός Αμυνας, Κριστίν Λάμπρεχτ. Πρόκειται για πολιτικό λάθος, λέει η αντιπολίτευση, ενώ σοσιαλδημοκράτες πολιτικοί υπεραμύνθηκαν των επιλογών της. «Εξάγω συμπεράσματα ώστε να μην υπάρξουν μελλοντικά τέτοιου είδους καταγγελίες», είπε χθες στο δεύτερο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης. Με τις ιδιότητες της νομικού, της υπουργού και της πολίτου της χώρας θεωρεί σημαντικό να συνάδουν όλες οι αποφάσεις της απολύτως με το γράμμα του νόμου. «Ετσι συνέβη και σε αυτή την περίπτωση, αφού το κόστος διευθετήθηκε», είπε η Λάμπρεχτ. Ως υπουργός έχει ελάχιστο χρόνο για την προσωπική της ζωή. «Ως μητέρα θεωρώ σημαντικό να διατηρήσω την επαφή με τον γιο μου», είπε και ζήτησε από τη γερμανική κοινή γνώμη να μπει στη θέση της.

Η Λάμπρεχτ μετέβη με το κυβερνητικό ελικόπτερο στη βόρεια Γερμανία για να επισκεφθεί στρατεύματα στα μέσα Απριλίου και πήρε μαζί της τον 21χρονο γιο της. Στη συνέχεια πήγε διακοπές με τον γιο της στο θέρετρο Ζιλτ. Το υπουργείο Αμυνας διευκρίνισε ότι η Λάμπρεχτ είχε καταθέσει επίσημο αίτημα για την πτήση και ανέλαβε πλήρως τα έξοδα. Υπάρχουν σοβαρότερα θέματα για να εκνευριστεί κανείς, αντέτεινε η συμπολίτευση στις επικρίσεις των Χριστιανοδημοκρατών. «Η υπουργός δεν πρέπει να μπερδεύει τη Λουφτβάφε (σ.σ.: πολεμική αεροπορία) με τη Λουφτχάνσα (σ.σ.: εθνικό αερομεταφορέα)», επέμεινε στην εφημερίδα «Μπιλντ» ο Τόρστεν Φράι, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών και ζήτησε περισσότερη ευαισθησία από το κυβερνητικό στέλεχος.

Ο επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων στη γερμανική Βουλή, Μίχαελ Ροτ, απέρριψε τις εκκλήσεις για παραίτηση και χαρακτήρισε την υπόθεση λήξασα. «Υπήρξαν κάποια ανοιχτά ερωτήματα τα οποία θα απαντηθούν», είπε και κατέληξε ότι «όταν κάποιος συμπεριφέρεται με βάση τους κανόνες, δεν τίθεται θέμα παραίτησης».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT