ΗΠΑ: Η θέση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ δεν άλλαξε λόγω των δηλώσεων Ερντογάν για Σουηδία και Φινλανδία

ΗΠΑ: Η θέση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ δεν άλλαξε λόγω των δηλώσεων Ερντογάν για Σουηδία και Φινλανδία

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου τόνισε ότι η θέση της Άγκυρας στη Συμμαχία δεν έχει αλλάξει εξαιτίας των δηλώσεων Ερντογάν σχετικά με την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται για να διευκρινίσουν τις δηλώσεις που έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ωστόσο η θέση της Άγκυρας στη Συμμαχία δεν έχει αλλάξει εξαιτίας των δηλώσεων αυτών, ανέφερε απόψε εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

«Τίποτα δεν αλλάξει όσον αφορά τη θέση τους στη συμμαχία του ΝΑΤΟ (…) εργαζόμαστε για να αποσαφηνίσουμε καλύτερα (…) τη στάση τους» ανέφερε ο Τζον Κίρμπι μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο Ερντογάν ανέφερε την Παρασκευή ότι δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να στηρίξει τα σχέδια για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ επειδή αυτές οι σκανδιναβικές χώρες «φιλοξενούν πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT