McDonald’s: Αποχωρεί οριστικά από τη Ρωσία – Λουκέτο σε 850 καταστήματα

McDonald’s: Αποχωρεί οριστικά από τη Ρωσία – Λουκέτο σε 850 καταστήματα

Την αποχώρησή της από τη Ρωσία, ύστερα από 30 και πλέον χρόνια λειτουργίας στη χώρα, ανακοίνωσε η McDonald’s

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποχώρησή της από τη Ρωσία, ύστερα από 30 και πλέον χρόνια λειτουργίας στη χώρα, ανακοίνωσε η McDonald’s. Η αμερικανική αλυσίδα γρήγορου φαγητού ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει τη διαδικασία πώλησης της ρωσικής επιχείρησής της, η οποία περιλαμβάνει 850 εστιατόρια που απασχολούν 62.000 άτομα.

H εταιρεία υπογράμμισε την ανθρωπιστική κρίση που προκλήθηκε από τον πόλεμο, σημειώνοντας ότι η διατήρηση της επιχείρησής της στη Ρωσία «δεν είναι πλέον ανεκτή, ούτε συνάδει με τις αξίες της McDonald’s».

Στις αρχές Μαρτίου, η McDonald’s είχε ανακοινώσει ότι κλείνει προσωρινά τα καταστήματά της στη Ρωσία, αλλά θα συνεχίσει να πληρώνει τους υπαλλήλους της. Σήμερα, ανέφερε η επιδιώκει την πώληση ολόκληρου του χαρτοφυλακίου των εστιατορίων της στη Ρωσία σε τοπικό αγοραστή ώστε να συνεχιστεί η πληρωμή των εργαζομένων τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση της αλλαγής ιδιοκτησίας.

«Η αφοσίωση και πίστη στα McDonald’s των εργαζομένων και εκατοντάδων Ρώσων προμηθευτών έκαναν δύσκολη την απόφαση να φύγουμε. Ωστόσο, πρέπει να παραμείνουμε σταθεροί στις αξίες μας», τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Chris Kempczinski. 

Το McDonald’s ήταν το πρώτο αμερικανικό εστιατόριο γρήγορου φαγητού που άνοιξε στη Σοβιετική Ένωση. Η απόφαση της να αποχωρήσει έρχεται, την ώρα που άλλοι αμερικανικοί κολοσσοί τροφίμων και ποτών, όπως η Coca-Cola, η Pepsi και η Starbucks ανακοινώνουν την παύση των εργασιών στη Ρωσία.

Η McDonald’s ανακοίνωσε ότι αναμένει να καταγράψει ζημίες ύψους 1,2 και 1,4 δισ. δολαρίων λόγω της αποχώρησης από τη Ρωσία. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT