Η δικηγόρος του Τζόνι Ντεπ «στρίμωξε» την Άμπερ Χερντ

Η δικηγόρος του Τζόνι Ντεπ «στρίμωξε» την Άμπερ Χερντ

H δικηγόρος του Ντεπ Καμίλ Βάσκεζ, έθεσε στο στόχαστρο την αξιοπιστία της Χερντ σχετικά με το αμφιλεγόμενο άρθρο που έγραψε η ηθοποιός το 2018 στην Washington Post, όπου έκανε αναφορές σε κακοποίηση που υπέστη χωρίς όμως να κατονομάσει τον πρώην σύζυγό της

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τζόνι Ντεπ αγκάλιασε τη δικηγόρο του, Καμίλ Βάσκεζ, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης της Άμπερ Χερντ. H Βάσκεζ έθεσε στο στόχαστρο την αξιοπιστία της ηθοποιού σχετικά με το αμφιλεγόμενο άρθρο που έγραψε το 2018 στην Washington Post, όπου έκανε αναφορές σε κακοποίηση που υπέστη, χωρίς όμως να κατονομάσει τον πρώην σύζυγό της.

Επίσης, η δικηγόρος του διάσημου ηθοποιού κατηγορούσε συνεχώς την 36χρονη για βίαιη συμπεριφορά απέναντι στον Ντεπ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, η Χερντ ήταν φανερά ενοχλημένη από τις ερωτήσεις και χαρακτήριζε ψευδείς τις μαρτυρίες που έρχονταν σε αντίθεση με τα όσα έχει καταθέσει η ίδια. 

Σημειώνεται ότι ο Ντεπ κατέθεσε αγωγή ύψους 50 εκατ. δολαρίων κατά της Χερντ για το άρθρο της στην Washington Post, υποστηρίζοντας ότι έχει καταστρέψει τη φήμη και την καριέρα του, καθώς και ότι ποτέ δεν κακοποίησε σωματικά ή σεξουαλικά την πρώην σύζυγό του. Όταν οι δικηγόροι του ανέφεραν ότι οι ισχυρισμοί της ήταν ψευδείς, η Χερντ υπέβαλε μήνυση διεκδικώντας αποζημίωση 100 εκατ. δολαρίων.

Τα στοιχεία της Βάσκεζ που «καίνε» τη Χερντ 

Η Βάσκεζ παρουσίασε στους ενόρκους ένα μαχαίρι που δώρισε η Χερντ στον Ντεπ στα γενέθλιά του, το οποίο έφερε την επιγραφή «μέχρι θανάτου» στα ισπανικά. «Αυτό είναι το μαχαίρι που έδωσες στον άνθρωπο που μεθούσε και ήταν βίαιος απέναντί σου;», ρώτησε η δικηγόρος. «Δεν ανησυχούσα ότι θα με μαχαίρωνε», απάντησε η ηθοποιός. 

Στη συνέχεια, αμφισβήτησε τη μαρτυρία της σχετικά με ένα περιστατικό που φέρεται να συνέβη στην Αυστραλία. Ειδικότερα, η Χερντ είχε δηλώσει ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά με ένα μπουκάλι. Από την πλευρά του, ο 58χρονος είχε αναφέρει πως η πρώην σύζυγός του του πέταξε ένα μπουκάλι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σε ένα από τα δάκτυλά του. Η δικηγόρος εστίασε στην αλληλουχία των γεγονότων, με στόχο να αποδομήσει τους ισχυρισμούς της. 

Η Βάσκεζ αναφέρθηκε και στην ανησυχία που είχε εκφράσει η ηθοποιός σχετικά με την κατάχρηση ουσιών από τον Ντεπ, υποστηρίζοντας ότι η 36χρονη ήταν εκείνη που έκανε χρήση ναρκωτικών και κατανάλωνε αλκοόλ. Στη συνέχεια εμφάνισε ηχητικό απόσπασμα από συνομιλία του ζευγαριού, στο οποίο η Χερντ προσέβαλε την καριέρα του πρώην συζύγου της, αποκαλώντας τον «ξεπλυμένο» και «αστείο». Εμφάνισε επίσης πολλά γραπτά μηνύματα στα οποία η νεαρή ηθοποιός ζητά επανειλημμένως από τον Ντεπ να απαντήσει στο τηλέφωνο, σε μια προσπάθεια να την παρουσιάσει ως ζηλιάρα.

Αναφορικά με το άρθρο στην Washington Post, η Χερντ δήλωσε: «Στην πραγματικότητα μιλούσα για ένα μεγαλύτερο ζήτημα, όχι μόνο για τον Τζόνι». Η εξέταση της Άμπερ Χερντ από τη νομική ομάδα του Ντεπ διήρκεσε περίπου έως τις 2:40 μ.μ..

Στη συνέχεια, στο δικαστήριο παρουσιάστηκε βίντεο του καλλιτέχνη iO Tillett Wright, φίλου της Χερντ αλλά και του Ντεπ για μερικά χρόνια. Στο βίντεο ο καλλιτέχνης περιέγραφε τον ηθοποιό ως «υπέροχο», «μαγικό» και «πολύ αστείο» όταν ήταν νηφάλιος, αλλά «παρανοϊκό», «κακό» και «άκεφο» όταν ήταν μεθυσμένος.

Με πληροφορίες από Washington Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT