Βασίλισσα του στυλ η Ελισάβετ Β΄

Η βασίλισσα Ελισάβετ, στα 70 χρόνια βασιλείας, εισήγαγε το δικό της απαράμιλλο ενδυματολογικό στυλ, ιδιαίτερο για κάθε περίσταση, από τα επίσημα δείπνα και τις συναντήσεις με αρχηγούς κρατών μέχρι τους ιππικούς αγώνες και τις στιγμές χαλάρωσης με την οικογένεια.

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βασίλισσα Ελισάβετ, στα 70 χρόνια βασιλείας, εισήγαγε το δικό της απαράμιλλο ενδυματολογικό στυλ, ιδιαίτερο για κάθε περίσταση, από τα επίσημα δείπνα και τις συναντήσεις με αρχηγούς κρατών μέχρι τους ιππικούς αγώνες και τις στιγμές χαλάρωσης με την οικογένεια.

Τα έντονα χρωματιστά φορέματά της και τα πάντα ταιριαστά καπέλα της με το πλατύ γείσο, οι μαύρες γόβες με το μικρό τακούνι και η πανταχού παρούσα κλασική τσάντα της δεν ήταν μόνο συνταγή για μια κομψή, προσεγμένη εμφάνιση, αλλά και σήμα κατατεθέν της 96χρονης βασίλισσας.

Η Ελίζαμπεθ Χολμς, δημοσιογράφος μόδας και συγγραφέας του βιβλίου «ΑΒΥ: Tόσες σκέψεις για το βασιλικό στυλ», εξηγεί ότι η βασίλισσα δημιούργησε και διατήρησε ένα δικό της ενδυματολογικό ύφος. «Φοράει το ίδιο σχήμα καπέλου, το ίδιο στυλ παλτό, τις υπέροχες μαύρες γόβες και τις τρεις σειρές μαργαριτάρια. Σε αυτό το οριοθετημένο πλαίσιο, όμως, φαίνεται να διασκεδάζει με την επιλογή των ρούχων της. Είναι άλλωστε διάσημη για τον τρόπο που χειρίζεται τα χρώματα».

Βασίλισσα του στυλ η Ελισάβετ Β΄-1
Στις ιπποδρομίες του Ασκοτ η βασίλισσα Ελισάβετ προτιμά συνήθως το ρόδινο ή το πορφυρό χρώμα. [A.P. Photo / Tim Ireland]

Φορέματα σε έντονα χρώματα, καπέλα με πλατύ γείσο, παλτό, κλασική τσάντα και μαύρες γόβες.

Τα πιο αγαπημένα της, το καναρινί και το έντονο πράσινο, τα επέλεξε για τους γάμους των εγγονών της, πριγκίπων Ουίλιαμ και Χάρι, ενώ το πορφυρό και το ρόδινο συνήθως τα φοράει στις ιπποδρομίες του Ασκοτ. Στις επίσημες εμφανίσεις της επιλέγει το έντονο μπλε, το κόκκινο και το πορτοκαλί.

Στην αρχή της βασιλείας της, τα ρούχα της Ελισάβετ δημιουργούσαν οι βασιλικοί σχεδιαστές Χάρντι Εϊμς και Νόρμαν Χάρτγουελ, που δημιούργησαν το νυφικό και το φόρεμα της στέψης της. Μετέπειτα, την επιμέλεια της καθημερινής ενδυμασίας της ανέλαβε η βοηθός της, Αντζελα Κέλι. Στο βιβλίο της «Ντύνοντας τη βασίλισσα» η Κέλι αναφέρει ότι η Ελισάβετ «έχει μια εξαιρετική αντίληψη των ενδυμάτων και της μόδας, ενώ γνωρίζει καλά τι της πηγαίνει και τι επιβάλλει η κάθε περίσταση».

Με τα ενδύματά της, μάλιστα, προσπαθεί να περνάει μηνύματα, αφού δεν μπορεί να τοποθετηθεί ανοικτά στα ζητήματα. Το ίδιο κάνει και με τις καρφίτσες που συνταιριάζει. Για τους γάμους των εγγονών της διάλεξε καρφίτσες που συνδέονται με την αγάπη και την ευτυχία, ενώ στο χριστουγεννιάτικο διάγγελμά της μετά τον θάνατο του συζύγου της, πρίγκιπα Φιλίππου, επέλεξε μία από τον μήνα του μέλιτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT