Πρόεδρος Ιράν: Η Τεχεράνη «θα πάρει εκδίκηση» για τη δολοφονία του συνταγματάρχη των Φρουρών της Επανάστασης

Πρόεδρος Ιράν: Η Τεχεράνη «θα πάρει εκδίκηση» για τη δολοφονία του συνταγματάρχη των Φρουρών της Επανάστασης

«Δεν αμφιβάλω ότι θα πάρουμε εκδίκηση για το αίμα αυτού του μεγάλου μάρτυρα», δήλωσε ο Ραϊσί

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσίν προειδοποίησε ότι η Τεχεράνη «θα πάρει εκδίκηση» για τη δολοφονία ενός συνταγματάρχη των Φρουρών της Επανάστασης την Κυριακή, σε επίθεση που όμοιά της δεν έχει σημειωθεί από τον Νοέμβριο του 2020.

«Δεν αμφιβάλω ότι θα πάρουμε εκδίκηση για το αίμα αυτού του μεγάλου μάρτυρα», δήλωσε ο Ραϊσί μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Ο συνταγματάρχης Σαγιάντ Χονταΐ «δολοφονήθηκε χθες Κυριακή κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης από δύο μοτοσικλετιστές στην οδό Μοτζαχεντίν ε Εσλάμ», μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο Irna.

Πρόκειται για το πλέον υψηλόβαθμο στέλεχος που δολοφονείται στο Ιράν μετά τον φόνο του πυρηνικού φυσικού Μοχσέν Φαχριζαντέχ, τον Νοέμβριο του 2020 κοντά στην Τεχεράνη. Το Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ για εκείνη την επίθεση, η οποία εξαπολύθηκε εναντίον της αυτοκινητοπομπής του Μοχσέν Φαχριζαντέχ.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το χέρι της παγκόσμιας αλαζονείας εμπλέκεται σε αυτό το έγκλημα», δήλωσε ο Ραϊσί, χρησιμοποιώντας αυτή την έκφραση για να αναφερθεί στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. «Επιμένω οι αξιωματούχοι ασφαλείας να αναζητήσουν με σοβαρότητα (τον δολοφόνο)», πρόσθεσε ο Ιρανός πρόεδρος.

Οι Φρουροί της Επανάστασης χαρακτήρισαν τον Χονταΐ «υπερασπιστή του ιερού» και κατήγγειλαν «μια τρομοκρατική ενέργεια». Με τον όρο «υπερασπιστής του ιερού» χαρακτηρίζονται όσοι εργάζονται για λογαριασμό της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στη Συρία και το Ιράκ, δύο χώρες στις οποίες υπάρχουν ιεροί χώροι λατρείας για τους σιίτες και όπου η Τεχεράνη αναφέρει ότι έχει παρουσία μέσω «στρατιωτικών συμβούλων».

Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT