Τσαβούσογλου: Κλήθηκαν στο τουρκικό ΥΠΕΞ οι πρεσβευτές Γερμανίας και Γαλλίας

Τσαβούσογλου: Κλήθηκαν στο τουρκικό ΥΠΕΞ οι πρεσβευτές Γερμανίας και Γαλλίας

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι οι πρεσβευτές ενημερώθηκαν για τη δυσαρέσκεια της Άγκυρας σχετικά με εκδηλώσεις που διοργάνωσαν μέλη του PKK

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πρεσβευτές της Γερμανίας και της Γαλλίας στην Άγκυρα κλήθηκαν στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να ενημερωθούν για τη δυσαρέσκεια της Τουρκίας σχετικά με τις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν Κούρδοι σε αυτές τις χώρες, δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι οι πρεσβευτές ενημερώθηκαν για τη δυσαρέσκεια της Άγκυρας σχετικά με εκδηλώσεις που διοργάνωσαν μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε φινλανδική εφημερίδα ότι το Ελσίνκι πρέπει να σταματήσει «να προστατεύει» το PKK και να λάβει σοβαρά υπόψη της τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια, αν θέλει η Άγκυρα να την δεχθεί στο NATO.

Τσαβούσογλου: Θα θέσουμε ζήτημα κυριαρχίας στα νησιά, αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν

Ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης νησιών έθεσε εκ νέου ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ τόνισε ότι η Άγκυρα τερματίζει τη διαδικασία του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.

Ο κ. Τσαβούσογλου έκανε λόγο για παραβίαση του καθεστώτος των νησιών του ανατολικού Αιγαίου από την Ελλάδα. Ανέφερε, δε, ότι αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν τα νησιά, «θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία τους».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Άγκυρα βάζει τέλος στη διαδικασία του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, κάνοντας λόγο για εχθρικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και για ασυνεπή στάση της Αθήνας στις προσπάθειες διαλόγου.

Με πληροφορίες από Reuters, Daily Sabah, Anadolu

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT