Πόλεμος στην Ουκρανία: Το 20% του Σεβεροντόνεκτσκ στα χέρια των Ουκρανών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το 20% του Σεβεροντόνεκτσκ στα χέρια των Ουκρανών

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέχουν μόλις το 20% της ανατολικής πόλης Σεβεροντόνεκτσκ, της μεγαλύτερης που εξακολουθεί να κατέχει το Κίεβο στην περιοχή του Λουγκάνσκ, σύμφωνα με τον Ουκρανό επικεφαλής της διοίκησης της πόλης, Ολεξάντρ Στρίουκ.

Υπάρχει ακόμη ελπίδα, ωστόσο, ότι οι ουκρανικές δυνάμεις μπορούν να εμποδίσουν τη Ρωσία να πάρει τον πλήρη έλεγχο της πόλης, είπε.

Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν τώρα το 60% της πόλης, ενώ το υπόλοιπο έχει γίνει «γκρίζα ζώνη», είπε ο Στρίουκ στο Reuters.

«Το 20% υπερασπίζεται λυσσαλέα από τις ένοπλες δυνάμεις μας. Τα στρατεύματά μας κρατούν αμυντικές γραμμές. Γίνονται προσπάθειες να εκδιώξουν τα ρωσικά στρατεύματα. Ελπίζουμε ότι παρ’ όλα αυτά θα ελευθερώσουμε την πόλη και δεν θα την επιτρέψουμε να καταληφθεί πλήρως», τόνισε.

Νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνήτης του Λουγκάνσκ της Ουκρανίας, Σέρχιι Χαιντάι, δήλωσε ότι η Ρωσία «ελέγχει τώρα το 70% του Σεβεροντόνεκτσκ» και ότι τα ουκρανικά στρατεύματα «έχουν υποχωρήσει σε πιο πλεονεκτικές θέσεις».

Από 12.000 έως 13.000 άνθρωποι παραμένουν στην πόλη και ήταν αδύνατο να φέρουν τρόφιμα ή βοήθεια ή να βγάλουν έξω, είπε ο Στρίουκ.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη τις τελευταίες ημέρες, πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT