Στίβι Νικς: «Θέλετε να μείνετε στην ιστορία ως υπεύθυνοι για αυτούς τους πυροβολισμούς στα σχολεία;»

Στίβι Νικς: «Θέλετε να μείνετε στην ιστορία ως υπεύθυνοι για αυτούς τους πυροβολισμούς στα σχολεία;»

Η μουσικός τοποθετήθηκε για το ζήτημα της οπλοκατοχής, στον απόηχο του μακελειού στο Τέξας

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον απόηχο του μακελειού στο Τέξας, όπου ένας 18χρονος μπήκε οπλοφορώντας σε ένα σχολείο και εκτέλεσε εν ψυχρώ 19 μαθητές και 2 δασκάλους, έχει ανοίξει και πάλι η κουβέντα στις ΗΠΑ σχετικά με το με ποιους όρους μπορεί να υπάρξει ακίνδυνα η οπλοκατοχή. 

Για το ζήτημα, λοιπόν, της οπλοκατοχής τοποθετήθηκε και η Στίβι Νικς. 

Η τραγουδίστρια των Fleetwood Mac εξέφρασε τους προβληματισμούς της σχετικά με το θέμα σε μια ανάρτησή της στα social media. 

Μεταξύ άλλων, διαβάζουμε σε αυτή: «Η ελπίδα μου για αυτή την χώρα είναι αυτοί που φτιάχνουν τους νόμους απλά να βρουν έναν τρόπο να κάνουν το να αγοράζεις όπλα πιο δύσκολο. Απλά δεν υπάρχει λόγος να έχει κάποιος όπλο που μπορεί να διαλύσει ένα ελάφι -ή ένα μικρό ζώο, αν είσαι πράγματι έντιμος κυνηγός». 

Η μουσικός συνέχισε γράφοντας: «Όταν αυτά τα όπλα περνούν στα χέρια εμφανώς διαταραγμένων ανθρώπων, τους δίνουν μια αίσθηση απίστευτης ισχύος που δεν έχουν ξανανιώσει. Ισχύος με μια κακή έννοια, το αντίθετο της καλώς εννοούμενης ισχύος. Αν οι άνθρωποι νιώσουν την δύναμη αυτών των οπλων, δεν είναι ποτέ ξανά ίδιοι. Είναι εθισμένοι. Και δεν υπάρχει γυρισμός. Επομένως, μην τους δίνετε αυτή την δύναμη. Κάντε πολύ δύσκολο το να αποκτήσουν όπλο». 

Η τραγουδίστρια είδε επίσης και την μεγάλη εικόνα του θέματος, σχολιάζοντας:«Θέλετε να μείνετε στην ιστορία ως υπεύθυνοι για αυτούς τους πυροβολισμούς στα σχολεία που αναπόφευκτα θα συνεχίσουν ή θέλετε να σας θυμούνται ως εκείνους που επιτέλους συγκεντρώθηκαν ενωμένοι και με ενσυναίσθηση, ως εκείνους που επιτέλους το σταμάτησαν». 

Η Στίβι Νικς σε άλλο σημείο του κειμένου που δημοσίευσε, αναφέρεται και στο πόσο άσχημα ένιωσε με το μακελειό στο Τέξας, υπογραμμίζοντας πως στο Ελ Πάσο έχει περάσει 5 από τα πιο ευτυχισμένα χρόνια της ζωής της.

Με πληροφορίες από το Consequence of Sound.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT