Σύνοδος της Αμερικής: Οι ΗΠΑ δεν προσκαλούν Κούβα, Βενεζουέλα και Νικαράγουα

Σύνοδος της Αμερικής: Οι ΗΠΑ δεν προσκαλούν Κούβα, Βενεζουέλα και Νικαράγουα

Πηγή που επικαλείται το Reuters ανέφερε ότι οι ανησυχίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα οδηγούν στην απόφαση να μην προσκληθούν οι τρεις χώρες

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν αποφάσισε οριστικά να αποκλείσει τις κυβερνήσεις της Κούβας, της Βενεζουέλας και της Νικαράγουας από τη Σύνοδο της Αμερικής, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, αν και ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, έχει απειλήσει να μην παραστεί στη Σύνοδο εάν δεν προσκληθούν και αυτές οι χώρες.

Η απόφαση, έπειτα από εβδομάδες εντατικών διαβουλεύσεων, ενδέχεται να φέρει σε δύσκολη θέση την Ουάσιγκτον, αν ο κ. Λόπες Ομπραδόρ και άλλοι ηγέτες πράγματι αποφασίσουν να μποϊκοτάρουν τη σύνοδο.

Η Ουάσιγκτον ευελπιστούσε πως η Σύνοδος του Λος Άντζελες θα αποκαθιστούσε τις σχέσεις της με αρκετά κράτη της Λατινικής Αμερικής, οι οποίες επιδεινώθηκαν επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή που επικαλείται το Reuters ανέφερε ότι οι ανησυχίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα οδηγούν στην απόφαση να μην προσκληθούν οι τρεις χώρες.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT