Υπευθυνότητα κι όχι έλεγχο στην οπλοκατοχή ζητά ο Μάθιου ΜακΚόναχι

Υπευθυνότητα κι όχι έλεγχο στην οπλοκατοχή ζητά ο Μάθιου ΜακΚόναχι

Ο ηθοποιός είναι ένα ακόμα πρόσωπο που τοποθετείται επί του θέματος μετά το μακελειό στο Τέξας

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά το μακελειό στο Τέξας, με έναν 18χρονο να μπαίνει σε ένα σχολείο με όπλο και να σκοτώνει εν ψυχρώ 19 μαθητές και 2 καθηγητές, δεν είναι λίγα τα δημόσια πρόσωπα στις ΗΠΑ που έχουν τοποθετηθεί σχετικά με το ζήτημα της οπλοκατοχής -όπως πρόσφατα η Στίβι Νικς που υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη του ελέγχου στην οπλοκατοχή

Τώρα θέση στο ζήτημα παίρνει ο Μάθιου ΜακΚόναχι, μέσα από μια ανοιχτή επιστολή που υπογράφει για το Austin-American Statesman.

Ο ηθοποιός υποστηρίζει πως το να επικεντρώνεται κανείς στον έλεγχο της οπλοκατοχής δεν έχει επιφέρει ως τώρα κανένα αποτέλεσμα και πως ήρθε πλέον ο καιρός να ανοίξει η κουβέντα για την υπευθυνότητα της οπλοκατοχής. 

Χαρακτηριστικά, ο ΜακΚόναχι γράφει πως «υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στον έλεγχο και την υπευθυνότητα». Και εξηγεί: «Το πρώτο είναι μια εντολή που μπορεί να καταπατήσει τα δικαιώματά μας. Το δεύτερο είναι ένα καθήκον που θα τηρήσουμε. Δεν υπάρχει συνταγματικός φραγμός στην υπευθυνότητα οπλοκατοχής. Το να κρατάς τα όπλα μακριά από τα χέρια επικίνδυνων ανθρώπων δεν είναι μόνο το υπεύθυνο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι ο καλύτερος τρόπος να προστατευτεί η Δεύτερη Τροπολογία. Μπορούμε να τα κάνουμε και τα δύο». 

Ο Μάθιου ΜακΚόναχι στάθηκε επίσης στα ζητήματα που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, όπως «η ψυχική υγεία, η ασφάλεια στα σχολεία, η συχνή δραματοποίηση της κάλυψης των ΜΜΕ αλλά και οι φθαρμένες αμερικανικές αξίες».

Ο ηθοποιός προχώρησε επίσης σε κάποιες πιο συγκεκριμένες προτάσεις, για την ασφαλέστερη οπλοκατοχή, ενώ κάλεσε τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικανούς να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους προκειμένου να υπάρξει πρόοδος στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Με πληροφορίες από το Hollywood Reporter. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT