Τζο Μπάιντεν: Στα μέσα Ιουλίου στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας

Τζο Μπάιντεν: Στα μέσα Ιουλίου στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να επισκεφθεί το σουνιτικό βασίλειο το διάστημα μεταξύ 13 και 16 Ιουλίου. Πρόκειται να έχει συνάντηση με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που τα προηγούμενα χρόνια είχε ασκήσει έντονη κριτική στη Σαουδική Αραβία με φόντο τις καταγγελλόμενες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, αναμένεται να συναντηθεί με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν όταν επισκεφθεί το σουνιτικό βασίλειο μέσα στον μήνα Ιούλιο.

Ο 79χρονος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία, και πιο συγκεκριμένα την πόλη Τζέντα, στο πλαίσιο περιοδείας που θα πραγματοποιήσει στη Μέση Ανατολή, με λοιπούς σταθμούς το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη, το διάστημα μεταξύ 13 και 16 Ιουλίου.

Κατά την επίσκεψή του στη Τζέντα, ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να παραστεί σε Σύνοδο Κορυφής μαζί με τους ηγέτες των μελών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, της Αιγύπτου, του Ιράκ και της Ιορδανίας.

Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος των ΗΠΑ είπε ότι ο Μπάιντεν αναμένει να συναντήσει από κοντά και τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Ουάσιγκτον ανέφερε ότι η Σαουδική Αραβία προσβλέπει στον «καθορισμό των επόμενων κεφαλαίων της συνεργασίας της» με τις Ηνωμένες Πολιτείες και επιβεβαίωσε ότι ο Μπάιντεν και ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν «θα έχουν επίσημες συνομιλίες» στη Τζέντα.

Με πληροφορίες από Al-Monitor

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT