Κορωνοϊός: Η FDA έδωσε έγκριση στα εμβόλια Moderna και Pfizer για μωρά ηλικίας έως 6 μηνών

Κορωνοϊός: Η FDA έδωσε έγκριση στα εμβόλια Moderna και Pfizer για μωρά ηλικίας έως 6 μηνών

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε την Παρασκευή και τα δύο εμβόλια για τον κορωνοϊό, της Moderna και της Pfizer-BioNTech, για τα μικρότερα παιδιά της χώρας, έως 6 μηνών.

Οι ρυθμιστικές αρχές ακολούθησαν τη σύσταση ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων σε μια συμβουλευτική επιτροπή, οι οποίοι ψήφισε υπέρ και των δύο εμβολίων.

Όλοι οι Αμερικανοί, εκτός από τα περίπου 20 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών, είχαν την επιλογή να προστατευτούν από τον Covid-19 για μήνες και είχαν τη δυνατότητα να κάνουν αναμνηστικές δόσεις.

Το εμβόλιο δύο δόσεων της Moderna είναι για παιδιά από 6 μηνών έως 5 ετών, ενώ το εμβόλιο τριών δόσεων της Pfizer είναι για παιδιά από 6 μηνών έως 4 ετών.

Μια ξεχωριστή συμβουλευτική επιτροπή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνεδριάζει την Παρασκευή και το Σάββατο για το θέμα.

Στη συνέχεια, η διευθύντρια των C.D.C., θα εκδώσει τη δική της σύσταση, το τελευταίο βήμα, πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT