Επίσκεψη Ισραηλινού ΥΠΕΞ στην Άγκυρα την ερχόμενη Πέμπτη

Επίσκεψη Ισραηλινού ΥΠΕΞ στην Άγκυρα την ερχόμενη Πέμπτη

Ο Γιαίρ Λαπίντ θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γιαίρ Ραπίντ σχεδιάζει να επισκεφθεί την Τουρκία την προσεχή Πέμπτη, δήλωσε το γραφείο του την Κυριακή, ύστερα από μήνες θερμάνσεως των σχέσεων αλλά και πρόσφατες ανησυχίες που εξέφρασε το Ισραήλ ότι οι πολίτες του θα μπορούσαν να δεχθούν επίθεση από Ιρανούς πράκτορες στη χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ.

Η δήλωση ανέφερε ότι ο κ. Λαπίντ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος τον περασμένο μήνα επισκέφθηκε το Ισραήλ για να ενθαρρύνει την διευρυμένη οικονομική συνεργασία. 

Τη σχετική είδηση επιβεβαίωσε και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το Ισραήλ έχει προειδοποιήσει τους πολίτες του να μην ταξιδέψουν στην Τουρκία, επικαλούμενο πιθανές συνωμοσίες δολοφονίας ή απαγωγής από το Ιράν, το οποίο έχει ορκιστεί να εκδικηθεί τη δολοφονία ενός συνταγματάρχη των Φρουρών της Επανάστασης στην Τεχεράνη στις 22 Μαΐου, για την οποία κατηγόρησε Ισραηλινούς πράκτορες.

Το Ιράν δεν σχολίασε την ισραηλινή ταξιδιωτική προειδοποίηση, η οποία επί του παρόντος επικεντρώνεται στην Κωνσταντινούπολη. Σε μια δήλωση της 13ης Ιουνίου που δεν κατονομάζει άλλες χώρες, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρθηκε στην προειδοποίηση και είπε ότι είναι μια ασφαλής χώρα με «μηχανισμούς συνεργασίας για τη μάχη με την τρομοκρατία».

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT