Ερντογάν – Τζόνσον: Τηλεφωνική συνομιλία ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ

Ερντογάν – Τζόνσον: Τηλεφωνική συνομιλία ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με ανακοίνωση, μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ήταν η παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια, η άμυνα και η οικονομική συνεργασία

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Μαδρίτη, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ήταν η παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια, η άμυνα και η οικονομική συνεργασία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο Ερντογάν για την πρόσφατη επίσκεψή του στο Κίεβο ενώ και οι δύο τους συμφώνησαν ότι θα πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατόν ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας και να αποκατασταθεί η κυριαρχία της Ουκρανίας.

Ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ ο Μπόρις Τζόνσον επανέλαβε στον Τούρκο ομόλογό του την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία και συμφώνησε με «τον πρόεδρο Ερντογάν ότι όλα τα μέρη θα συνεχίσουν να εργάζονται μαζί για να βρουν μια πορεία προς τα εμπρός», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο Μπόρις Τζόνσον είχε τηλεφωνική συνομιλία και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις προκλήσεις ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη την επόμενη εβδομάδα, σε μία συγκυρία κρίσιμη για την επίδειξη ενότητας της Συμμαχίας στη στήριξη της Ουκρανίας.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Βρετανό ομόλογό του για την υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας και της απόδοσης σε αυτήν καθεστώτος υποψηφίου.

Οι κκ. Μητσοτάκης και Τζόνσον συμφώνησαν ακόμη να συναντηθούν στη Μαδρίτη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, εφόσον τα προγράμματά τους το επιτρέψουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT