Σι Τζινπίνγκ: Καμπανάκι για την ανθρωπότητα ο πόλεμος στην Ουκρανία

Σι Τζινπίνγκ: Καμπανάκι για την ανθρωπότητα ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο Κινέζος πρόεδρος απέφυγε εκ νέου να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σύγκρουση στην Ουκρανία «σήμανε συναγερμό για την ανθρωπότητα», δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, αλλά δεν έδωσε καμία ένδειξη για το πώς θα μπορούσε να επιλυθεί.

Το Πεκίνο δεν έχει καταδικάσει την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου και έχει επικρίνει τις κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία, παρόλο που επιδιώκει να διατηρήσει τη σχέση της με την Ουκρανία.

«Η κρίση στην Ουκρανία κρούει ξανά τον κώδωνα του κινδύνου για την ανθρωπότητα. Οι χώρες σίγουρα θα καταλήξουν σε δυσχέρειες για την ασφάλεια, εάν πιστέψουν τυφλά στις θέσεις ισχύος τους, διευρύνουν τις στρατιωτικές συμμαχίες και αναζητήσουν τη δική τους ασφάλεια σε βάρος των άλλων», είπε ο κ. Σι, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης στην Κίνα.

Ο Κινέζος πρόεδρος, ο οποίος δεν πρότεινε λύσεις, μιλούσε στα εγκαίνια ενός διαδικτυακού επιχειρηματικού φόρουμ ενόψει της 14ης συνόδου κορυφής των χωρών BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική).

Πηγή: Al Jazeera

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT