Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκτός Ρωσίας ο μεγαλύτερος κατασκευαστής οινοπνευματωδών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκτός Ρωσίας ο μεγαλύτερος κατασκευαστής οινοπνευματωδών

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο θα τερματίσει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στη Ρωσία

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Diageo, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, πρόκειται να τερματίσει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία.

Η εταιρεία, η οποία είναι κατασκευαστής εμπορικών σημάτων όπως η Guinness και η βότκα Smirnoff, ανακοίνωσε ότι οι δραστηριότητες στη Ρωσία θα σταματήσουν τους επόμενους έξι μήνες.

«Η εστίασή μας θα παραμείνει στην υποστήριξη των εργαζομένων μας στην περιοχή και στην παροχή ενισχυμένων όρων απόλυσης, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι συμμορφωνόμαστε με τους τοπικούς κανονισμούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Diageo.

Ξένες εταιρείες που επιδιώκουν να φύγουν από τη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία αντιμετωπίζουν την προοπτική να ψηφιστεί νόμος τις επόμενες εβδομάδες που θα επιτρέψει στη Μόσχα να κατάσχει περιουσιακά στοιχεία και να επιβάλει ποινικές κυρώσεις.

Αυτό ενθάρρυνε ορισμένες επιχειρήσεις να επιταχύνουν την αποχώρησή τους. Η Nike και η Cisco ανακοίνωσαν σχέδια αποχώρησης την περασμένη Πέμπτη.

Η Michelin σχεδιάζει επίσης να παραδώσει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία σε μια νέα οντότητα υπό τοπική διαχείριση έως το τέλος του έτους, καθιστώντας την πρώτη δυτική εταιρεία κατασκευής ελαστικών που αποσύρεται από τις δραστηριότητές της από τη χώρα.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT