Ρωσία: Κατηγορεί τη Νορβηγία ότι εμποδίζει την πρόσβαση στο Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ – Απειλεί με αντίποινα

Ρωσία: Κατηγορεί τη Νορβηγία ότι εμποδίζει την πρόσβαση στο Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ – Απειλεί με αντίποινα

Οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν από τη Νορβηγία εμποδίζουν τη μεταφορά εμπορευμάτων σε οικισμούς με ρωσικό πληθυσμό στο Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, δήλωσε η Μόσχα

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν από τη Νορβηγία εμποδίζουν τη μεταφορά εμπορευμάτων σε οικισμούς με ρωσικό πληθυσμό στο Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, προειδοποιώντας το Όσλο πως θα αντιμετωπίσει συνέπειες, εφόσον δεν επιλυθεί το ζήτημα.

Το Σβάλμπαρντ ή νήσοι Σπιτσβέργης, βρίσκεται στον Αρκτικό Ωκεανό, βόρεια της ηπειρωτικής Ευρώπης, στα μισά περίπου της απόστασης ανάμεσα στη Νορβηγία και τον Βόρειο Πόλο. Αποτελείται από μια ομάδα 11 κύριων νησιών.

Είναι κομμάτι της Νορβηγίας, αν και η Ρωσία έχει το δικαίωμα να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς πόρους του αρχιπελάγους βάσει συνθήκης που υπεγράφη το 1920.

Η Μόσχα διατηρεί διπλωματική παρουσία στο Μπάρεντσμπουργκ, όπου είναι έντονο το ρωσικό -καθώς και το ουκρανικό- στοιχείο.

Με πληροφορίες από REUTERS, AFP

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT