Κίεβο: Νέα επίθεση, με 19 αμάχους νεκρούς

Κίεβο: Νέα επίθεση, με 19 αμάχους νεκρούς

Ρωσική πυραυλική επίθεση με 19 νεκρούς δέχθηκε χθες τα ξημερώματα η πόλη Σερχίβκα, 50 χλμ. νοτιοδυτικά της Οδησσού, με την πλειονότητα των θυμάτων να είναι κάτοικοι εννεαώροφου συγκροτήματος διαμερισμάτων

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

KIEBO. Ρωσική πυραυλική επίθεση με 19 νεκρούς δέχθηκε χθες τα ξημερώματα η πόλη Σερχίβκα, 50 χλμ. νοτιοδυτικά της Οδησσού, με την πλειονότητα των θυμάτων να είναι κάτοικοι εννεαώροφου συγκροτήματος διαμερισμάτων. Εκτός από το συγκρότημα, χτυπήθηκαν δύο εγκαταστάσεις κάμπινγκ στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας.

Οι δύο επιθέσεις, χθες στη Σερχίβκα και την Τετάρτη στο Μικολάιβ, με οκτώ αμάχους νεκρούς, ξεφεύγουν από την παρατήρηση ότι τον τελευταίο καιρό τα ρωσικά πλήγματα με θύματα αμάχους είναι πιο σπάνια σε σχέση με τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου. Κατά το Κρεμλίνο, τέτοια πλήγματα δεν υπάρχουν. «Οι στόχοι είναι αποθήκες οπλισμού, εργοστάσια επισκευής όπλων και εγκαταστάσεις εκπαίδευσης στρατιωτών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ενα κράτος – τρομοκράτης σκοτώνει τους ανθρώπους μας», είπε από την πλευρά του ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Αντρι Γερμάκ. «Για να απαντήσουν στις ήττες στο πεδίο της μάχης, στρέφονται σε αμάχους». Ο Γερμάκ ανέφερε ότι από τους 19 νεκρούς οι δύο ήταν παιδιά, ενώ στους 38 τραυματίες συγκαταλέγονται έξι παιδιά και μία έγκυος.

Η πλειονότητα των θυμάτων ήταν κάτοικοι εννεαώροφου συγκροτήματος διαμερισμάτων στην Οδησσό της Ουκρανίας.

Προχθές, η Ρωσία αποχώρησε από το Νησί των Φιδιών, στα ανοικτά της Οδησσού, μια ουκρανική στρατιωτική νίκη που εορτάστηκε δεόντως χθες από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Εν τω μεταξύ, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι ο πόλεμος επιταχύνει τις διαδικασίες ενοποίησής της με τη Λευκορωσία.

Πηγή: REUTERS, THE GUARDIAN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT