Βρετανία: Η βάση των Τόρις λέει «Μπόρις φύγε»

Βρετανία: Η βάση των Τόρις λέει «Μπόρις φύγε»

Μόνο ένας στους τρεις ψηφοφόρους των Συντηρητικών δηλώνει ότι θέλει να συνεχίσει ο Τζόνσον

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποχώρηση του Μπόρις Τζόνσον από την πρωθυπουργία επιθυμεί η βάση του κυβερνώντος κόμματος των Συντηρητικών στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με έρευνα της εγκυρότατης εταιρίας YouGov.

Η άμεση δημοσκόπηση την Τρίτη το βράδυ, λίγες ώρες μετά την πολύκροτη αποχώρηση δύο κορυφαίων υπουργών από την κυβέρνηση, έδειξε ότι το 69% των Βρετανών επιθυμούν την άμεση αλλαγή πρωθυπουργού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό αρνητικής διάθεσης των Βρετανών ψηφοφόρων έναντι του Μπόρις Τζόνσον αφότου ανέλαβε τα ηνία της κυβέρνησης στο Λονδίνο.

Το πιο εντυπωσιακό όμως εύρημα της έρευνας είναι ότι η πλειοψηφία των υποστηρικτών των Συντηρητικών, δηλαδή το 54% όσων ψήφισαν τους «Τόρις» στις τελευταίες εκλογές, επιθυμούν νέο ένοικο στον αριθμό 10 της οδού Ντάουνιγκ, κάτι που αν συμβεί θα πρόκειται για την τρίτη σερί παραίτηση πρωθυπουργού των Συντηρητικών μετά την οικειοθελή αποχώρηση των Ντέιβιντ Κάμερον και Τερέζα Μέι.

Μόνο το 33% των ψηφοφόρων των Συντηρητικών είναι σήμερα υπέρ της παραμονής του κ. Τζόνσον στο πρωθυπουργικό γραφείο, πράγμα που όπως σχολιάζει ο βρετανικός Τύπος δεν επιτρέπει στον πρωθυπουργό να εξασφαλίζει τις απαραίτητες συναινέσεις ώστε να κυβερνήσει, άρα το τέλος της θητείας του έρχεται.

Πηγή: The Independent

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT