Γαλλία: Πάνω από 900 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στα νότια

Γαλλία: Πάνω από 900 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στα νότια

Περισσότεροι από 900 πυροσβέστες, συνεπικουρούμενοι από εναέρια μέσα, δίνουν μάχη για την κατάσβεση τεράστιας πυρκαγιάς που έχει ήδη κάνει στάχτη έκταση μεγαλύτερη των 6.000 στρεμμάτων στη νότια Γαλλία.

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 900 πυροσβέστες, συνεπικουρούμενοι από εναέρια μέσα, δίνουν μάχη για την κατάσβεση τεράστιας πυρκαγιάς που έχει ήδη κάνει στάχτη έκταση μεγαλύτερη των 6.000 στρεμμάτων στη νότια Γαλλία και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Γκαρ που βρίσκεται σχετικά κοντά στο Μονπελιέ.

Η φωτιά ξέσπασε αργά την Πέμπτη, και πλέον χαρακτηρίζεται «μεγα-πυρκαγιά». Ήδη, υπάρχουν περιοχές και χωριά που έχουν εκκενωθεί, προκειμένου να μην υπάρξουν θύματα, ενώ υπάρχουν και σπίτια που έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Ο κίνδυνος της εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών είναι ειδικά φέτος ακόμη μεγαλύτερος στη νότια Γαλλία λόγω της ξηρασίας, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε πολλές περιοχές έρχονται να κάνουν ακόμη πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Με πληροφορίες από AFP, France24

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT