Η Lego διακόπτει οριστικά τις πωλήσεις παιχνιδιών της στη ρωσική αγορά

Η Lego διακόπτει οριστικά τις πωλήσεις παιχνιδιών της στη ρωσική αγορά

Η Lego «αποφάσισε να σταματήσει επ’ αόριστον τις εμπορικές δραστηριότητές της στη Ρωσία» και «τη συνεργασία της» με τη ρωσική εταιρεία διανομής Inventive Retail Group που εκμεταλλευόταν 81 καταστήματα.

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δανέζικη εταιρεία Lego, ο παγκόσμιος κολοσσός στα παιδικά παιχνίδια, ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει οριστικά τις πωλήσεις στη Ρωσία, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Lego «αποφάσισε να σταματήσει επ’ αόριστον τις εμπορικές δραστηριότητές της στη Ρωσία» και «να τερματίσει τη συνεργασία της» με τη ρωσική εταιρεία διανομής Inventive Retail Group, η οποία εκμεταλλευόταν 81 καταστήματα που έφεραν το όνομα της μάρκας, ανέφερε εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η Lego θα απολύσει επίσης τους περισσότερους από τους υπαλλήλους της που εδρεύουν στη Μόσχα.

Στις αρχές Μαρτίου η Lego είχε αποφασίσει να διακόψει τις παραδόσεις παιχνιδιών στη Ρωσία, αλλά τα καταστήματα παρέμειναν ανοιχτά και συνέχισαν να πωλούν ό,τι υπήρχε στις αποθήκες τους. Η εταιρεία Inventive Retail Group επιβεβαίωσε ότι τερματίζεται η συνεργασία με τη Lego και ότι η ίδια θα συνεχίσει τις εμπορικές της δραστηριότητες «στην κατηγορία των εκπαιδευτικών παιχνιδιών», χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT