Λουκασένκο: «Βλέπει» δυτικά σχέδια «επίθεσης» κατά της Ρωσίας

Λουκασένκο: «Βλέπει» δυτικά σχέδια «επίθεσης» κατά της Ρωσίας

Για «στρατηγικά σχέδια επίθεσης κατά της Ρωσίας» κάνει λόγο ο Λευκορώσος πρόεδρος που είχε χθες τηλεφωνική συνομιλία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε πως συζήτησε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για «σχέδια επίθεσης κατά της Ρωσίας» τα οποία, όπως είπε, ετοιμάζουν οι Δυτικοί εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

«Έχουν εκπονηθεί, εδώ και λίγο καιρό, στρατηγικά σχέδια επίθεσης κατά της Ρωσίας. Συζητήσαμε για αυτά λεπτομερώς χθες με τον Ρώσο πρόεδρο», δήλωσε, σύμφωνα με το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta, ο Λουκασένκο που είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν.

Η Λευκορωσία αντιμετωπίζει έναν «υβριδικό πόλεμο» και οι ενέργειες των Δυτικών «φέρνουν τον κόσμο κοντά στην άβυσσο ενός μεγάλου πολέμου που δεν μπορεί να έχει νικητή», είπε επίσης ο Λουκασένκο.

Σε ανάλογο πνεύμα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, κατηγόρησε από την πλευρά της τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους για «υβριδική αντιπαράθεση» με τη Ρωσία «που πλησιάζει επικίνδυνα κοντά σε μια ανοικτή στρατιωτική αντιπαράθεση».

«Προφανώς, μια τέτοια σύγκρουση θα περιελάμβανε έναν κίνδυνο πυρηνικής κλιμάκωσης», συνέχισε η κα. Ζαχάροβα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT