Οι Spinal Tap έφτασαν στην NASA

Μιας και κατά την διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης έγινε ένα αστείο για τις δυνατότητες του τηλεσκοπίου Webb «που φτάνουν στο 11»

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από χθες ολόκληρος ο πλανήτης έχει θαυμάσει το μεγαλείο του σύμπαντος, μέσα από την εικόνα που κατέγραψε το τηλεσκόπιο Webb και που αποτελεί την πιο βαθιά απεικόνιση του σύμπαντος που έχει υπάρξει ποτέ. 

Την εικόνα παρουσίασε από τον Λευκό Οίκο ο Τζο Μπάιντεν, προαναγγέλοντας τις επιπλέον εικόνες που θα παρουσίαζε η NASA σήμερα μέσω live streaming στο YouTube. 

Το live streaming της NASA ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα, και σε αυτό έχουν παρουσιαστεί, μεταξύ άλλων, το νεφέλωμα NGC 3132 που απέχει 2.000 έτη φωτός από την Γη, αλλά και το Κουιντέτο του Στεφάν, που απαρτίζεται από 5 γαλαξίες και απέχει 290.000 έτη φωτός από τον πλανήτη μας. 

Όπως καταλαβαίνει κανείς, το τηλεσκόπιο Webb έχει εξαιρετικές δυνατότητες, μιας και ουσιαστικά, οι εικόνες που αποτύπωσε ανοίγουν νέους δρόμους για τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο. 

Μάλιστα, ο ένας από τους παρουσιαστές της NASA, προκειμένου να δείξει τις φοβερές δυνατότητες του Webb, έκανε ένα αστείο-αναφορά στο κλασικό mockumentary «This Is Spinal Tap» του Ρομπ Ράινερ, στο οποίο η κάμερα ακολουθεί μια αποτυχημένη φανταστική μπάντα, τους Spinal Tap. 

Σε μία σκηνή της ταινίας, ο κιθαρίστας της μπάντας (που υποδύεται ο Κρίστοφερ Γκεστ) δείχνει στον Ρομπ Ράινερ (που υποδύεται τον δημοσιογράφο) τις κιθάρες του αλλά και τον ενισχυτή του, στον οποίο, η ένταση δεν πάει μέχρι το 10 αλλά…μέχρι το 11. 

Έτσι, με την σειρά του, ο παρουσιαστής της NASA είπε πως οι δυνατότητες του τηλεσκοπίου Webb «πηγαίνουν μέχρι το 11».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT