Βρετανία: Βγήκαν τα μαχαίρια στους Συντηρητικούς

Βρετανία: Βγήκαν τα μαχαίρια στους Συντηρητικούς

Επίθεση ταυτόχρονα από τα δεξιά και από τα αριστερά έχει εξαπολύσει η εφημερίδα Daily Mail στον προπορευόμενο υποψήφιο για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Επίθεση ταυτόχρονα από τα δεξιά και από τα αριστερά έχει εξαπολύσει η εφημερίδα Daily Mail στον προπορευόμενο υποψήφιο για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ. Ο Σούνακ κατηγορείται ότι είναι κρυπτοσοσιαλιστής, αλλά και υπερβολικά αποκομμένος από τους κοινούς θνητούς, εξαιτίας της οικογενειακής του περιουσίας, που ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια στερλίνες.

Τους τελευταίους μήνες, η σύζυγος του Σούνακ, Ακσάτα Μέρτι, έχασε 230 εκατ. στερλίνες λόγω της πτώσης των μετοχών της εταιρείας Infosys, που ίδρυσε ο πατέρας της, με την περιουσία της να διαμορφώνεται στα περίπου 600 εκατ. στερλίνες. Το γεγονός ότι δεν πλήρωνε φόρους στη Βρετανία, παρότι ο σύζυγός της ήταν υπουργός Οικονομικών, επισημαίνεται από την εφημερίδα, ταυτόχρονα με το γεγονός ότι ο Σούνακ είναι ο μόνος από τους υποψηφίους που δεν υπόσχεται άμεσες περικοπές φόρων, κάτι που τον καθιστά ύποπτο για «σοσιαλιστικές» τάσεις – μέγιστη προσβολή στους κύκλους των Συντηρητικών.

Αυτό παρότι, ως πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs, ο Σούνακ έχει συγκεντρώσει δική του περιουσία που ξεπερνάει τα 100 εκατ. στερλίνες.

Επίθεση στον προπορευόμενο υποψήφιο Ρίσι Σούνακ από την Daily Mail και στην Πένι Μόρνταντ από τον πρώην προϊστάμενό της.

Η δεύτερη σε ψήφους στην κούρσα για την ηγεσία, Πένι Μόρνταντ, έγινε επίσης αποδέκτρια έντονων επικρίσεων, όχι από τον Τύπο, αλλά από τον πρώην προϊστάμενό της, λόρδο Φροστ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Βρετανίας για την έξοδο από την Ε.Ε. και η Μόρνταντ βοηθός του. «Δεν ήταν σε θέση να χειριστεί το θέμα με την επιμέλεια που χρειαζόταν, έπειτα από έξι μήνες ζήτησα την αντικατάστασή της», είπε ο Φροστ, ζητώντας από τους βουλευτές του κόμματος να μην την επιλέξουν.

«Είναι πολύ καλή στην επικοινωνία, αλλά για να είναι κανείς πρωθυπουργός θέλει πολύ περισσότερα. Κάναμε κακές επιλογές τα τελευταία χρόνια και δεν πρέπει να κάνουμε και άλλες», προσέθεσε. Η Μόρνταντ ήταν η πρώτη γυναίκα υπουργός Αμυνας της Βρετανίας, αν και η θητεία της διήρκεσε μόλις 85 ημέρες, ενώ στη διάρκεια της εκστρατείας για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. αποδείχθηκε τόσο ικανή για δημόσια ψεύδη όσο και ο Μπόρις Τζόνσον.

Η Μόρνταντ είχε καλέσει τους Βρετανούς να επιλέξουν την έξοδο από την Ε.Ε. υποστηρίζοντας ότι η Ε.Ε. ετοιμαζόταν να δεχθεί ως μέλος την Τουρκία και η Βρετανία δεν ήταν σε θέση να τη σταματήσει. Ούτε το ένα ίσχυε ούτε το άλλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT