Βρετανία: Ενισχύεται η υποψηφιότητα της Ελίζαμπεθ Τρας

Βρετανία: Ενισχύεται η υποψηφιότητα της Ελίζαμπεθ Τρας

Ενισχύoνται οι πιθανότητες της Βρετανίδας υπουργού Εξωτερικών Ελίζαμπεθ Τρας να αναδειχθεί στην επόμενη πρωθυπουργό της χώρας, παρότι στον τελευταίο εκλογικό γύρο για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος δεν κατέλαβε παρά την τρίτη θέση

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενισχύoνται οι πιθανότητες της Βρετανίδας υπουργού Εξωτερικών Ελίζαμπεθ Τρας να αναδειχθεί στην επόμενη πρωθυπουργό της χώρας, παρότι στον τελευταίο εκλογικό γύρο για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος δεν κατέλαβε παρά την τρίτη θέση.

Χθες, στήριξη στο πρόσωπό της δήλωσαν τόσο ο πρώην διαπραγματευτής για το Brexit, Ντέιβιντ Φροστ, όσο και η γενική εισαγγελέας Σουέλα Μπρέιβερμαν, επίσης υποψήφια για το αξίωμα, η οποία δεν κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετές ψήφους και αποκλείστηκε από τους επόμενους γύρους.

Στον δεύτερο γύρο η Τρας έλαβε 64 ψήφους, ενώ ο αντίπαλός της, πρώην υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ, συγκέντρωσε 101 και η υπουργός Εμπορικής Πολιτικής Πένι Μόρντοντ, 83. Παρά τη σαφή επικράτηση του Σούνακ, δημοσκόπηση της YouGov σε 900 μέλη των Τόρις έδειξε ότι η Μόρντοντ είναι η δημοφιλέστερη υποψήφια, όπως, άλλωστε, υποδεικνύουν και τα γραφεία στοιχημάτων. Εκκληση στην Κέμι Μπάντνοχ να αποσύρει την υποψηφιότητά της και να στηρίξει την υπουργό Εξωτερικών απηύθυνε χθες ο Ντέιβιντ Φροστ.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Τimes του Λονδίνου, ο Μπόρις Τζόνσον ζητεί από τους υποψηφίους που αποκλείονται από τη διαδικασία «να στηρίξουν οποιονδήποτε εκτός από τον Ρίσι Σούνακ».

Τέλος, ένα εκατομμύριο στερλίνες θα εισπράξει ο Μπόρις Τζόνσον για την έκδοση των απομνημονευμάτων του, ανέφεραν χθες καλώς πληροφορημένες πηγές, τονίζοντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί στο άμεσο μέλλον, καθώς και ότι δεν θα πρέπει να αναμένουμε μεγάλες αποκαλύψεις, ιδιαίτερα όσον αφορά τις προσωπικές του σχέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT