Ο Μακρόν ευχαριστεί την Ελλάδα για την αποστολή των πυροσβεστικών Canadair

Ο Μακρόν ευχαριστεί την Ελλάδα για την αποστολή των πυροσβεστικών Canadair

«Η αλληλεγγύη είναι ευρωπαϊκή» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Εμανουέλ Μακρόν ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη συνδρομή της στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών που μαίνονται στη νοτιοδυτική Γαλλία, με την αποστολή δύο αεροσκαφών Canadair.

«Η αλληλεγγύη είναι ευρωπαϊκή: πριν από έναν χρόνο, όταν η Ελλάδα αντιμετώπιζε φοβερές πυρκαγιές, κινητοποιηθήκαμε ως Ευρωπαίοι. Σήμερα το μεσημέρι, αεροσκάφη των ελληνικών δυνάμεων διάσωσης έφτασαν στον νότο για να στηρίξουν το έργο των πυροσβεστών μας», έγραψε στο Twitter ο Μακρόν.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, καθώς οι δασικές πυρκαγιές μαίνονται ανεξέλεγκτες στη νοτιοδυτική Γαλλία. Περισσότεροι από 1.000 πυροσβέστες μάχονται για να θέσουν υπό έλεγχο δύο πυρκαγιές που αναζωπυρώθηκαν από τον καύσωνα και από τους ισχυρούς ανέμους. Οι φωτιές έχουν απανθρακώσει συνολικά πάνω από 73.000 στρέμματα.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της χώρας μας στο αίτημα των γαλλικών Αρχών, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και του rescEU, για παροχή συνδρομής.

Από την πρώτη στιγμή της ενεργοποίησης του αιτήματος, με εντολή του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, η Ελλάδα έθεσε στη διάθεση του Μηχανισμού δύο αεροσκάφη Canadair CL-415.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η Γαλλία ενεργοποιεί το rescEU αιτούμενη συνδρομή για αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών και η Ελλάδα ήταν η πρώτη που ανταποκρίθηκε στο αίτημα, στηρίζοντας έμπρακτα και με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις της την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT