Μάχη με τις φλόγες στη Γαλλία – Μεταφέρουν φιάλες υγραερίου στις πισίνες ξενοδοχείων (εικόνες)

Μάχη με τις φλόγες στη Γαλλία – Μεταφέρουν φιάλες υγραερίου στις πισίνες ξενοδοχείων (εικόνες)

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ακόμη πολύ δύσκολη ημέρα βιώνουν οι χώρες της κεντρικής και νότιας Ευρώπης, με το ιδιαίτερα σφοδρό κύμα καύσωνα αλλά και τις δασικές πυρκαγιές να σαρώνουν πολλές περιοχές σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία. 

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που ανήρτησε το Γαλλικό Πρακτορείο, από την περιοχή Pilat sur Merle στη νοτιοδυτική ακτή της χώρας. Στελέχη της πυροσβεστικής, ενώ οι φλόγες πλησιάζουν, μεταφέρουν φιάλες υγραερίου στην πισίνα του πεντάστερου ξενοδοχείου La Corniche, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο έκρηξης. 

Στην ευρύτερη περιοχή του Μπορντό, στη δυτική Γαλλία, 25.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν σπίτια, καταλύματα και κατασκηνώσεις προκειμένου να ξεφύγουν από την πύρινη λαίλαπα. 

Στη μάχη με τις φλόγες στη Ζιρόντ, στην περιφέρεια του Μπορντό, έχουν ριχτεί 1.500 πυροσβέστες, ενώ από την περασμένη Τρίτη έχουν αποτεφρωθεί 140.000 στρέμματα πευκοδάσους γύρω από τον αμμόλοφο του Πιλά, τον υψηλότερο της Ευρώπης.

Οι πυρκαγιές είναι οι πιο καταστροφικές που βίωσε η περιοχή από το 1949, με το πύρινο μέτωπο να έχει μήκος 9 χλμ. και πλάτος περίπου 8 χλμ. Η θερμοκρασία στην περιοχή αναμένεται τις επόμενες ημέρες να υπερβεί τους 44 βαθμούς Κελσίου. 

To υπουργείο Εσωτερικών ήδη ανακοίνωσε την αποστολή πτητικών μέσων και πυροσβεστών. Συνολικά φέτος στη Γαλλία καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές 791.000 στρέμματα δασικών και καλλιεργήσιμων γαιών. 

Oι Γάλλοι μετεωρολόγοι έχουν απευθύνει προειδοποίηση για τον «καύσωνα της Αποκαλύψεως» τις επόμενες ημέρες, με δεκάδες περιοχές να έχουν τεθεί σε «κόκκινο συναγερμό» για φωτιά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT