Νέα όπλα θα στείλει η Βρετανία στην Ουκρανία

Νέα όπλα θα στείλει η Βρετανία στην Ουκρανία

Εκκληση Λουκασένκο για λήξη του πολέμου και «καμπανάκι» για πυρηνική άβυσσο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΙΕΒΟ. Ο Βρετανός υπουργός Αμυνας Μπεν Γουόλας ανακοίνωσε χθες ότι η χώρα του θα στείλει νέο φορτίο όπλων στην Ουκρανία, μεταξύ αυτών πυροβόλα, 1.600 αντιαρματικά, εκατοντάδες drones και πάνω από 50.000 σφαίρες και βλήματα. «Μαζί με τους εταίρους μας διασφαλίζουμε ότι η Ουκρανία έχει τρόπο να προστατευθεί από την παράνομη εισβολή του Πούτιν», είπε ο Βρετανός υπουργός Αμυνας Μπεν Γουόλας.

Ο επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙ6 Ρίτσαρντ Μουρ εκτίμησε ότι η Ρωσία θα κάνει κάποιου είδους παύση στις εχθροπραξίες τις προσεχείς εβδομάδες, δίνοντας στο Κίεβο την ευκαιρία να αντεπιτεθεί. «Θεωρούμε ότι τις προσεχείς εβδομάδες θα έχουν όλο και μεγαλύτερες δυσκολίες στην εξεύρεση προσωπικού και πολεμικού υλικού», σημείωσε ο Μουρ απευθυνόμενος στο φόρουμ του Ασπεν, στο Κολοράντο των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, από την άλλη πλευρά, έκανε έκκληση για τη λήξη του πολέμου. «Ας σταματήσουμε εδώ και μετά θα δούμε πώς θα συνεχίσουμε τη ζωή μας», είπε σε συνέντευξη στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. «Δεν χρειάζεται να πάμε παρακάτω. Παρακάτω υπάρχει η άβυσσος του πυρηνικού πολέμου. Δεν χρειάζεται να πάμε εκεί».

H σύζυγος του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι, Ολένα, υποστήριξε ότι μια ολόκληρη γενιά χάνει την παιδική της ηλικία. «Ο εννιάχρονος γιος μου το μόνο που θέλει να κάνει είναι πολεμικές τέχνες και να μάθει να ρίχνει με τουφέκι», είπε. «Θέλει να γίνει στρατιώτης. Πρέπει να του ξαναδώσουμε την παιδική του ηλικία».

Η Ζελένσκα στο Κογκρέσο

Νωρίτερα η Ζελένσκα είχε απευθυνθεί στο Κογκρέσο ζητώντας περισσότερα όπλα. «Δυστυχώς ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει, ο τρόμος συνεχίζεται. Ζητάω όπλα όχι για να χρησιμοποιηθούν στη χώρα κάποιου άλλου, αλλά για να προστατεύσουμε τα σπίτια μας και το δικαίωμά μας να ξυπνάμε σε αυτά ζωντανοί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT