Συνάχι και κούραση ταλαιπωρούν τον Μπάιντεν

Συνάχι και κούραση ταλαιπωρούν τον Μπάιντεν

Hπια συμπτώματα παρουσιάζει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη, έχει προσβληθεί από κορωνοϊό

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Hπια συμπτώματα παρουσιάζει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη, έχει προσβληθεί από κορωνοϊό. Ο 79χρονος πρόεδρος, όπως αποκάλυψε σε επιστολή του ο προσωπικός του ιατρός Κέβιν Ο’ Κόνορ, ταλαιπωρείται από συνάχι και κόπωση, ενώ κάποιες στιγμές βήχει. Ηδη του χορηγείται το αντιιικό σκεύασμα της Pfizer, Paxlovid, το οποίο αποτρέπει το ενδεχόμενο βαριάς νόσησης.

H Καρίν Ζαν-Πιερ, εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του και έχει κάνει τις δύο αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου καθώς και ότι θα εξακολουθήσει να εργάζεται, ενώ θα βρίσκεται σε απομόνωση για τουλάχιστον πέντε ημέρες – όπως προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Θα παραμείνει απομονωμένος μέχρις ότου το διαγνωστικό τεστ βγει αρνητικό, οπότε και θα επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες. Η Πρώτη Κυρία, Τζιλ Μπάιντεν, δεν έχει προσβληθεί από τον ιό.

Eυχές για ταχεία ανάρρωση απέστειλε στον πρόεδρο των ΗΠΑ ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ.

O πρόεδρος Μπάιντεν σε ολόκληρη την προεκλογική του εκστρατεία το 2020 είχε λάβει κάθε δυνατό μέτρο προκειμένου να μην προσβληθεί από την COVID-19, αποφεύγοντας όλες τις προεκλογικές συναθροίσεις και προσωπικές επαφές. Ακόμη και μετά την εκλογή του, τους πρώτους μήνες της προεδρίας του, παρέμενε πρακτικά απομονωμένος. Ερχόταν σε επαφή με ελάχιστους αξιωματούχους και πάντα με μάσκες, ενώ υποβάλλονταν σε τακτικά τεστ. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι μετά την ανακοίνωση της ασθένειας του Αμερικανού προέδρου, πολλοί ειδικοί κατέκριναν τους συμβούλους του επειδή δεν τον συμβούλευαν να φοράει μάσκα, ενώ είχε στενές επαφές με άλλους.

Eυχές για ταχεία ανάρρωση απέστειλε στον πρόεδρο Μπάιντεν ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ. Οι δύο ηγέτες είχαν επικοινωνήσει τον Μάρτιο και είχαν συζητήσει διάφορά θέματα και κυρίως τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία, παρότι το Πεκίνο είχε αρνηθεί να αναφερθεί σε «ρωσική εισβολή». Στα μέσα της εβδομάδας, ωστόσο, ο πρόεδρος Μπάιντεν είχε δηλώσει ότι επρόκειτο να επικοινωνήσει ξανά με τον Κινέζο ομόλογό του έως το τέλος του μήνα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT