Το Κίεβο αχρήστευσε τη γέφυρα στη Χερσώνα

Το Κίεβο αχρήστευσε τη γέφυρα στη Χερσώνα

KIEBO. «Να μάθουν κολύμπι για να διασχίσουν τον Δνείπερο», προέτρεψε τους Ρώσους στρατιώτες ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σχολιάζοντας την ουκρανική επίθεση με τουλάχιστον 18 πυραύλους εναντίον της στρατηγικής σημασίας γέφυρας Αντονίφσκι στη Χερσώνα, τη νύχτα της Τρίτης

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

KIEBO. «Να μάθουν κολύμπι για να διασχίσουν τον Δνείπερο», προέτρεψε τους Ρώσους στρατιώτες ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σχολιάζοντας την ουκρανική επίθεση με τουλάχιστον 18 πυραύλους εναντίον της στρατηγικής σημασίας γέφυρας Αντονίφσκι στη Χερσώνα, τη νύχτα της Τρίτης. Στόχος του Κιέβου είναι να απομονώσει τις ρωσικές δυνάμεις δυτικά του Δνείπερου και να ανακαταλάβει τη Χερσώνα.

Χωρίς ανάλογα καυστικά σχόλια, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι απέκτησε τον έλεγχο του δεύτερου μεγαλύτερου εργοστασίου λιγνίτη της Ουκρανίας, στο Βουλεχίρσκ της επαρχίας Ντονέτσκ. Η κατάληψη του εργοστασίου, που παραμένει λειτουργικό, έγινε με τη βοήθεια της εταιρείας μισθοφόρων Βάγκνερ και, εφόσον επιβεβαιωθεί, αποτελεί την πρώτη στρατηγικής σημασίας νίκη της Ρωσίας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Η Μόσχα ανακοίνωσε επίσης ότι κατέστρεψε 100 αμερικανικούς πυραύλους HIMARS, ισχυρισμός που ήταν αδύνατο να διασταυρωθεί.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι ελέγχει το δεύτερο μεγαλύτερο εργοστάσιο λιγνίτη, στο Βουλεχίρσκ, και κατέστρεψε 100 αμερικανικούς πυραύλους HIMARS.

Χθες ξεκίνησε εκ νέου η λειτουργία του λιμανιού της Οδησσού, συμπίπτοντας με τα εγκαίνια του κοινού συντονιστικού κέντρου για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών, που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη. Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Ρωσίας Αντρέι Ρουντένκο επισήμανε ότι η συμφωνία για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών θα τηρηθεί μόνο αν τηρηθεί και η παράλληλη συμφωνία για τις εξαγωγές ρωσικών σιτηρών. Ανεξάρτητα από την προειδοποίηση αυτή, τουρκικές πηγές υποστήριξαν ότι η πρώτη νηοπομπή θα αναχωρήσει, όπως έχει προγραμματισθεί, έως τα τέλη της εβδομάδας. Εν τω μεταξύ, η Ρωσία ανακοίνωσε μεγάλες ασκήσεις των στρατηγικών δυνάμεών της στην Απω Ανατολή, με τη συμμετοχή της Κίνας, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Reuters, Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT