«Κάθε σώμα είναι σώμα παραλίας» για το Υπουργείο Ισότητας της Ισπανίας

«Κάθε σώμα είναι σώμα παραλίας» για το Υπουργείο Ισότητας της Ισπανίας

Με μία νέα καλοκαιρινή καμπάνια, το υπουργείο προωθεί το body positivity με τον πιο ειλικρινή τρόπο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε καλοκαίρι περνούν εικόνες ενδυνάμωσης από το feed μας που λένε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κάτι πολύ απλό: πως, όπως κι αν είναι το σώμα κάποιου, μπορεί να βγει στην παραλία χωρίς να ντρέπεται για αυτό. 

Αυτό το μήνυμα θέλησε να περάσει με την σειρά του και το Υπουργείο Ισότητας στην Ισπανία, με μια νέα του καλοκαιρινή καμπάνια. 

Σε αυτήν, βλέπουμε μια εικόνα με 5 γυναίκες που βρίσκονται στην παραλία φορώντας μαγιό, με κάθε μία από αυτές να έχει διαφορετικό σωματότυπο αλλά και ηλικία και χρώμα δέρματος. Όσο για το μήνυμα της καμπάνιας, αυτό είναι το εξής: «Το καλοκαίρι είναι και δικό μας. Απολαύστε το όπως, όπου και με όποιον θέλετε». 

Η Ιόν Μπελάρα και Υπουργός Δημοσίων Σχέσεων της Ισπανίας δήλωσε κι αυτή: «Κάθε σώμα είναι σώμα παραλίας. Όλα τα σώματα είναι έγκυρα και έχουμε το δικαίωμα να απολαμβάνουμε την ζωή όπως είμαστε, χωρίς ενοχές ή ντροπή. Το καλοκαίρι είναι για όλους!». 

Η Αντόνια Μορίγιας, πάλι, και διευθύντρια του ινστιτούτου που δημιούργησε την καμπάνια, έγραψε στο Twitter: «Τα διαφορετικά σώματα, απαλλαγμένα από τα στερεότυπα του φύλου, καταλαμβάνουν κάθε χώρο. Το καλοκαίρι ανήκει και σε εμάς. Ελεύθεροι, ίσοι και διαφορετικοί». 

Όπως διαβάζουμε και από το ινστιτούτο γυναικών, «Σήμερα, προλογίζουμε ένα καλοκαίρι για όλους, χωρίς στερεότυπα και αισθητική βία απέναντι στα σώματά μας». 

Με πληροφορίες από τον Guardian. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT