Πέντε πράκτορες της ισραηλινής Μοσάντ συνέλαβε το Ιράν

Πέντε πράκτορες της ισραηλινής Μοσάντ συνέλαβε το Ιράν

Τον φερόμενο ως επικεφαλής και τέσσερα μέλη κατασκοπευτικού δικτύου, που δραστηριοποιείτο στο Ιράν και συνέλεγε πληροφορίες για λογαριασμό του Ισραήλ, συνέλαβαν χθες οι Αρχές του Ιράν

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΧΕΡΑΝΗ. Τον φερόμενο ως επικεφαλής και τέσσερα μέλη κατασκοπευτικού δικτύου, που δραστηριοποιείτο στο Ιράν και συνέλεγε πληροφορίες για λογαριασμό του Ισραήλ, συνέλαβαν χθες οι Αρχές του Ιράν. Παρότι αυτές δεν ανακοίνωσαν την υπηκοότητα των συλληφθέντων, οι κρατούμενοι φέρονται να είχαν εκπαιδευθεί στη χρήση όπλων και στη δολιοφθορά. «Οι πέντε συλληφθέντες, μέλη κατασκοπευτικού δικτύου, είχαν λάβει διάφορες υποσχέσεις από την ισραηλινή Μοσάντ, που περιελάμβαναν οικονομικές απολαβές, με στόχο τη συλλογή πληροφοριών σε διάφορες στρατηγικά σημαντικές τοποθεσίες στη χώρα μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή η υπηρεσία αντικατασκοπείας της αστυνομίας. Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος Τύπου από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, αρμόδιος για θέματα αντικατασκοπείας, αρνήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση των ιρανικών αρχών ύστερα από ερώτηση του πρακτορείου Reuters.

Οι κρατούμενοι φέρεται να είχαν εκπαιδευθεί στη χρήση όπλων και στη δολιοφθορά.

Ιράν και Ισραήλ ερίζουν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, με το Τελ Αβίβ να εκτιμά ότι η Δύση έχει επιλέξει επικίνδυνη πολιτική κατευνασμού του ιρανικού θεοκρατικού καθεστώτος. Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει σειρά δολοφονικών επιθέσεων εναντίον αξιωματούχων και επιστημονικών συνεργατών του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, με την τελευταία τέτοια δολοφονία να σημειώνεται τον Μάιο. Την Τετάρτη, ο Ιρανός υπουργός Πληροφοριών Εσμάιλ Κατίμπ ανακοίνωσε ότι η Τεχεράνη έχει εμποδίσει «πράξεις δολιοφθοράς του σιωνιστικού καθεστώτος», με τον υπουργό να αποκαλύπτει ότι οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν σειρά επιτυχημένων επιχειρήσεων εναντίον του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες.

Πηγή: A.P.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT