Γαλλία: Νέες πυρκαγιές στα νοτιονατολικά της χώρας

Γαλλία: Νέες πυρκαγιές στα νοτιονατολικά της χώρας

Δύο χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη στον νομό Γκαρ όπου ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες πυρκαγιές ξέσπασαν την Κυριακή στη νοτιοανατολική Γαλλία, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές, τραυματισμούς και πολλά προβλήματα.

Νότια της Νιμ, πυρκαγιά κατέστρεψε 2.000 στρέμματα πευκοδάσους, προκαλώντας ένα μεγάλο νέφος καπνού το οποίο ήταν αιτία να κλείσει μερικώς ο αυτοκινητόδρομος Α9, που εξυπηρετεί την Ισπανία. Ο δρόμος άνοιξε ξανά στις 19.30 το απόγευμα της Κυριακής.

Με την ενίσχυση βορειοδυτικών και βόρειων ανέμων, των οποίων οι ριπές έφταναν τα 60 χλμ την ώρα στην ξηρά, η φωτιά εξελισσόταν από τα 2,5 στα 3 χιλιόμετρα την ώρα αργά το απόγευμα.

Τέσσερις πυροσβέστες τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά και νοσηλεύεται με εγκαύματα, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Αγκρινιέ που συντονίζει επί τόπου τις επιχειρήσεις.

Πέντε αεροπλάνα, ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο και τουλάχιστον 170 πυροσβέστες μετέχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης. 

Σε απόσταση 20 χλμ. από τη Μασσαλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, φωτιά που εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα διέσχισε έκταση 350 στρεμμάτων, σύμφωνα με την τοπική Υπηρεσία Πυροσβεστικής και Διάσωσης (Sdis).

Η Γαλλία βρίσκεται εν αναμονή ενός νέου επεισοδίου καύσωνα, με 35 έως 39 βαθμούς Κελσίου να αναμένονται τη Δευτέρα στον Νότο της χώρας.

Η κορύφωση της ζέστης αναμένεται την Τετάρτη με τις μέγιστες θερμοκρασίες να κυμαίνονται στους 35°C ή συχνά να τους ξεπερνούν, και οι θερμοκρασίες θα αγγίξουν τους 39 ή 40 βαθμούς Κελσίου στα νοτιοδυτικά.

Η δυτική Ευρώπη αντιμετώπισε κύμα καύσωνα στα μέσα Ιουλίου, το δεύτερο μέσα σε μόλις ένα μήνα, κατά τη διάρκεια του οποίου ξέσπασαν καταστροφικές δασικές πυρκαγιές, όπως στη Ζιρόντ, στη νοτιοδυτική Γαλλία, όπου καταστράφηκαν σχεδόν 210.000 στρέμματα.

Η περιφέρεια Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή, στα νοτιοανατολικά, γνώρισε τον θερμότερο Ιούλιο από το 1947, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT