Κίνα: Ξεκινά «στοχευμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις» λόγω της επίσκεψης Πελόζι στην Ταϊβάν

Κίνα: Ξεκινά «στοχευμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις» λόγω της επίσκεψης Πελόζι στην Ταϊβάν

O στρατός δήλωσε ότι θα διεξάγει κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις κοντά στην Ταϊβάν από το βράδυ της Τρίτης και δοκιμές συμβατικών πυραύλων στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ταϊβάν

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κινεζικός στρατός έχει τεθεί σε κατάσταση υψηλού συναγερμού και θα ξεκινήσει «στοχευμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις» ως απάντηση στην επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων τηων ΗΠΑΝάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Κίνας.

Παράλληλα, η Διοίκηση του Ανατολικού Διοικητικού Θύλακα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού δήλωσε ότι θα διεξάγει κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις κοντά στην Ταϊβάν από το βράδυ της Τρίτης και θα πραγματοποιεί δοκιμές συμβατικών πυραύλων στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ταϊβάν.

Οι ασκήσεις θα περιλαμβάνουν κοινές εναέριες και θαλάσσιες ασκήσεις στα βόρεια, νοτιοδυτικά και βορειοανατολικά της Ταϊβάν, βολές μεγάλης εμβέλειας στα Στενά της Ταϊβάν και δοκιμές πυραύλων στη θάλασσα ανατολικά του νησιού, ανέφερε ο στρατός.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT