Ταϊβάν: «Ψευδείς» οι αναφορές ότι κινεζικά μαχητικά πέταξαν κοντά στα σύνορα

Ταϊβάν: «Ψευδείς» οι αναφορές ότι κινεζικά μαχητικά πέταξαν κοντά στα σύνορα

Το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι έχει πλήρη αντίληψη των δραστηριοτήτων κοντά στην Ταϊβάν και ότι θα στείλει δυνάμεις ως αντίδραση σε «εχθρικές απειλές»

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν χαρακτήρισε ψευδείς σήμερα τις αναφορές κινεζικών κρατικών μέσων ενημέρωσης ότι κινεζικά μαχητικά Su-35 πέταξαν πάνω από τα Στενά της Ταϊβάν που χωρίζουν το νησί από την Κίνα.

Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι έχει πλήρη αντίληψη των δραστηριοτήτων κοντά στην Ταϊβάν και ότι θα στείλει δυνάμεις ως αντίδραση σε «εχθρικές απειλές».

Σημειώνεται ότι η 82χρονη πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, έφτασε στην Ταϊβάν αργά το βράδυ της Τρίτης (τοπική ώρα) και αναμένεται να διανυκτερεύσει εκεί.

Αύριο, Τετάρτη, 03 Αυγούστου, θα επισκεφθεί το κοινοβούλιο της Ταϊβάν και θα συναντήσει από κοντά την πρόεδρο της αυτοδιοικούμενης περιοχής. Ως το απόγευμα της Τετάρτης, η Πελόζι θα έχει αποχωρήσει από το νησί με προορισμό τον επόμενο σταθμός της περιοδείας της στην Ασία.

Με πληροφορίες από Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT