Βρετανία – Τόρις: Προβάδισμα στη Λιζ Τρας δίνουν οι δημοσκοπήσεις

Βρετανία – Τόρις: Προβάδισμα στη Λιζ Τρας δίνουν οι δημοσκοπήσεις

Την υπουργό Εξωτερικών Λιζ Τρας υποδεικνύουν ως επόμενη ηγέτιδα των Τόρις οι δημοσκοπήσεις, δίνοντάς της σημαντικό προβάδισμα έναντι του αντιπάλου της, πρώην υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σούνακ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την υπουργό Εξωτερικών Λιζ Τρας υποδεικνύουν ως επόμενη ηγέτιδα των Τόρις οι δημοσκοπήσεις, δίνοντάς της σημαντικό προβάδισμα έναντι του αντιπάλου της, πρώην υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σούνακ. Μάλιστα, όπως σημειώνεται, η διαφορά των δύο δεν γεφυρώνεται, παρά την εξέλιξη της προεκλογικής εκστρατείας.

Ιδιαίτερα επικριτική κατά της Τρας εμφανίστηκε η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, αποκαλύπτοντας ότι κατά τη σύντομη συνάντησή τους, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Κλίμα του ΟΗΕ (COP26) που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στο Εδιμβούργο, το μόνο που την ενδιάφερε ήταν να βρει έναν τρόπο ώστε να της πάρουν συνέντευξη από τη Vogue.

Εντονη κριτική στην πρώην ΥΠΕΞ από Σούνακ, Στέρτζον και πολιτικούς αναλυτές.

Ο Ρίσι Σούνακ, επίσης, κατήγγειλε την αντίπαλό του για πολιτική δειλία επειδή αρνήθηκε να παραχωρήσει συνέντευξη, όπως έκανε ο ίδιος, στους διάσημους δημοσιογράφους και πολιτικούς αναλυτές Αντριου Νιλ και Νικ Ρόμπινσον, και να απαντήσει με ποιον τρόπο θα κυβερνήσει εάν εκλεγεί πρωθυπουργός.

Μετά τη συνέντευξη του Σούνακ, στο ΒΒC, ο Ρόμπινσον είπε χαρακτηριστικά: «Η Τρας, μέχρι στιγμής, δεν κατάφερε να βρει λίγο ελεύθερο χρόνο για εμάς. Η ανοικτή μας πρόσκληση ισχύει». Συνεργάτης του Σούνακ, εξάλλου, υπογράμμιζε χθες ότι «όποιος και αν γίνει πρωθυπουργός είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ξεκάθαρα τα σχέδιά του». Το γραφείο της προεκλογικής εκστρατείας της Λιζ Τρας αρνήθηκε την κριτική, λέγοντας ότι η υπουργός Εξωτερικών δίνει καθημερινά συνεντεύξεις και συναντάει πολίτες σε όλη τη Βρετανία απαντώντας στις ερωτήσεις τους, όπως και θα συνεχίσει να κάνει».

Παρά τις μεγάλες αντιπαραθέσεις τους οι δύο διεκδικητές της ηγεσίας των Τόρις δήλωσαν ότι σε περίπτωση που χάσουν τις εσωκομματικές εκλογές, δεν θα είχαν καμία αντίρρηση να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση του αντιπάλου τους, παραμερίζοντας όσα σήμερα τους διχάζουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT