Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Ντονμπάς θα χτυπήσουν οι Ρώσοι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Ντονμπάς θα χτυπήσουν οι Ρώσοι

Συνεχίσθηκαν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί χθες σε όλη τη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία, με πυρά να δέχεται και η περιοχή γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΙΕΒΟ. Συνεχίσθηκαν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί χθες σε όλη τη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία, με πυρά να δέχεται και η περιοχή γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια. Σε χθεσινό μήνυμά του, ο γ.γ. του ΟΗΕ Γκουτέρες κάλεσε τη Ρωσία να επιτρέψει την επίσκεψη επιθεωρητών της ΙΑΕΑ στις εγκαταστάσεις της Ζαπορίζια, εκτιμώντας ότι η παράδοση του εργοστασίου σε ουκρανικό έλεγχο θα ήταν η ασφαλέστερη επιλογή.

Στη Νικοπόλ, στη δεξιά όχθη του Δνείπερου, σε απόσταση περίπου 100 χλμ. από το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, ο κυβερνήτης Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο ανέφερε ότι τρεις πολίτες σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης και εννέα τραυματίσθηκαν από πυρά του ρωσικού πυροβολικού, που έβαλλε κατά της πόλης με πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών τύπου GRAD. Στην περιοχή του Ντονμπάς, έντεκα άμαχοι σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τις ρωσικές δυνάμεις να συνεχίζουν μέχρι και χθες το μεσημέρι τις βολές εναντίον θέσεων του ουκρανικού στρατού. Αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο ρωσικός στρατός προετοιμάζει επίθεση προς την κωμόπολη του Μπαχμούτ και επιδιώκει σε πρώτη φάση να καταλάβει τη γειτονική Σολεντάρ.

O γ.γ. του ΟΗΕ κάλεσε τη Μόσχα να επιτρέψει την επίσκεψη επιθεωρητών της ΙΑΕΑ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ζαπορίζια.

Την ίδια ώρα, μεγάλη ανακούφιση στην κυβέρνηση του Κιέβου δημιουργεί η απόφαση των πιστωτών της Ουκρανίας να αποδεχθούν πρόταση της Ουκρανίας για αναστολή πληρωμών του χρέους της χώρας μέχρι το 2024. Ομάδα κρατικών και ιδιωτικών πιστωτικών ιδρυμάτων από τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ιαπωνία και τη Βρετανία αποδέχθηκαν την πρόταση, η οποία είχε τη στήριξη των κρατών του G7.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT