Πυρηνική συμφωνία Ιράν: Οι ΗΠΑ αρνούνται ότι καθυστερούν τις συνομιλίες

Πυρηνική συμφωνία Ιράν: Οι ΗΠΑ αρνούνται ότι καθυστερούν τις συνομιλίες

Η Ουάσιγκτον αναφέρει ότι εργάζεται όσο πιο γρήγορα μπορεί για να δώσει απάντηση στα σχόλια της Τεχεράνης σχετικά με ένα σχέδιο κειμένου που παρουσίασε η Ε.Ε

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέκρουσαν τη Δευτέρα τις ιρανικές κατηγορίες για καθυστέρηση των έμμεσων συνομιλιών με στόχο την επαναφορά της συμφωνίας του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, λέγοντας ότι εργάζονται όσο πιο γρήγορα μπορούν για να δώσουν κατάλληλη απάντηση στα σχόλια της Τεχεράνης σχετικά με ένα σχέδιο κειμένου που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιλώντας στην καθημερινή ενημέρωση του Τύπου, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Νεντ Πράις δήλωσε επίσης ότι η Ουάσιγκτον θεώρησε ενθαρρυντικό το γεγονός ότι το Ιράν εγκατέλειψε ορισμένα από τα αιτήματά του, όπως η άρση του χαρακτηρισμού ως τρομοκρατικής οργάνωσης των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχουν ακόμη εκκρεμή θέματα που πρέπει να διευθετηθούν.

Σημειώνεται επίσης ότι χθες Κυριακή, οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας συζήτησαν για τις προσπάθειες διάσωσης της πυρηνικής συμφωνίας.

Ειδικότερα, «συζήτησαν για τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, την ανάγκη να ενισχυθεί η στήριξη για τους εταίρους στη Μέση Ανατολή και τις κοινές προσπάθειες να αποτραπούν και να περιοριστούν οι αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες του Ιράν στην περιοχή», σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Με πληροφορίες από Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT