ΗΠΑ: Καταδικάζουμε τη στόχευση αμάχων και συνεπώς τη δολοφονία Ντούγκινα

ΗΠΑ: Καταδικάζουμε τη στόχευση αμάχων και συνεπώς τη δολοφονία Ντούγκινα

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρνήθηκε να πει εάν η Ουάσιγκτον γνωρίζει ποιος ήταν πίσω από την επίθεση, αλλά είπε ότι οι Ρώσοι θα βγάλουν «ορισμένα συμπεράσματα»

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν απερίφραστα την εσκεμμένη στόχευση αμάχων οπουδήποτε, όταν ρωτήθηκε για τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα, της κόρης Ρώσου υπερεθνικιστή, σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στη Μόσχα.

Μιλώντας στην καθημερινή ενημέρωση του Τύπου, ο εκπρόσωπος Νεντ Πράις αρνήθηκε να πει εάν η Ουάσιγκτον γνωρίζει ποιος ήταν πίσω από την επίθεση, αλλά είπε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Ρώσοι θα βγάλουν «ορισμένα συμπεράσματα».

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας κατηγόρησε τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας για τη δολοφονία της Ντούγκινα. Η Ουκρανία, η οποία αμύνεται σε αυτό που αποκαλεί κατακτητικό πόλεμο αυτοκρατορικού τύπου που διεξάγεται από τη Ρωσία, αρνήθηκε την εμπλοκή της στην επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT