Εκστρατεία αποθάρρυνσης μεταναστών από την Αυστρία

Εκστρατεία αποθάρρυνσης μεταναστών από την Αυστρία

Εκστρατεία αποθάρρυνσης επίδοξων μεταναστών –όπως αυτή που πραγματοποίησε το 2016 η Γερμανία– σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση της Αυστρίας, σε μία προσπάθεια να πείσει κατοίκους «ασφαλών χωρών» (μη εμπόλεμες ζώνες) να μην αποτολμήσουν το επικίνδυνο και μάταιο ταξίδι προς την Ευρώπη

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΙΕΝΝΗ. Εκστρατεία αποθάρρυνσης επίδοξων μεταναστών –όπως αυτή που πραγματοποίησε το 2016 η Γερμανία– σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση της Αυστρίας, σε μία προσπάθεια να πείσει κατοίκους «ασφαλών χωρών» (μη εμπόλεμες ζώνες) να μην αποτολμήσουν το επικίνδυνο και μάταιο ταξίδι προς την Ευρώπη. Οι αυστριακές αρχές εκτιμούν ότι οι πολίτες χωρών που θεωρούνται ασφαλείς πρέπει να ενημερωθούν εγκαίρως προτού πέσουν θύματα κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών.

Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Γκέρχαρτ Κάρνερ, χαρακτήρισε «εξουθενωμένο» το σύστημα ασύλου, εξαιτίας του αριθμού ρεκόρ προσφύγων που ζήτησαν άσυλο στη χώρα το 2022. Από τον Ιανουάριο μέχρι και τα τέλη Ιουλίου, περισσότεροι από 40.000 πρόσφυγες είχαν καταθέσει αιτήσεις ασύλου. Την ίδια περίοδο πέρυσι, οι αυστριακές αρχές είχαν καταγράψει μόλις 14.000 αιτήσεις ασύλου. Οι αιτήσεις ασύλου σημείωσαν αύξηση της τάξης του 186%, οδηγώντας τη Βιέννη να υιοθετήσει αυστηρότερες μεθόδους για τη διαχείριση του φαινομένου.

Ορισμένοι αποδίδουν την αύξηση αυτή στην ενίσχυση των ελέγχων σε άτομα που επιδιώκουν να διέλθουν μέσω της Αυστρίας, χωρίς να παραμείνουν σε αυτή.

«Αρνητικό μάρκετινγκ» σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου για τη διάλυση των μύθων.

Πυρά από την αντιπολίτευση

Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για δημοσιοποίηση σκόπιμα διογκωμένων αριθμών αιτούντων άσυλο, σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει μεγαλύτερες επιδοτήσεις από την Ε.Ε., κάτι το οποίο αρνείται επίμονα ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών.

Η εκστρατεία «αρνητικού μάρκετινγκ» θα αφορά τη διάλυση των μύθων που διασπείρονται σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου για τη μετανάστευση στην Ευρώπη, όπως η ευρέως διαδεδομένη φήμη ότι κάθε πρόσφυγας λαμβάνει «πριμ καλωσορίσματος 2.000 ευρώ».

Πηγή: REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT