Ψηφοθηρία Μελόνι μέσω βιασμού

Σκληραίνει η πολιτική κόντρα στην Ιταλία τέσσερις εβδομάδες πριν από τις κάλπες

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Τέσσερις εβδομάδες πριν από τις κάλπες των ιταλικών βουλευτικών εκλογών, η ηχητική συνοδεία της προεκλογικής εκστρατείας αποτελείται από τις αγωνιώδεις κραυγές 55χρονης Ουκρανής που πέφτει θύμα βιασμού. Η επικεφαλής των Αδελφών της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, δεν δίστασε να διακινήσει το βίντεο με την αποτρόπαια πράξη για να κερδίσει πολιτικούς πόντους.

Η Μελόνι δικαιολογήθηκε ότι αναδημοσίευσε το βίντεο, που τράβηξε ένοικος πολυκατοικίας στην Πιατσέντσα της βόρειας Ιταλίας, με επεξεργασία ώστε να μην αναγνωρίζεται το θύμα. «Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να γίνουν οι πόλεις μας ξανά ασφαλείς», είπε. «Η μάχη κατά της υποβάθμισης, της διάχυτης ανομίας και της μαζικής μετανάστευσης δεν είναι αφηρημένη έννοια». Θα αναρτούσε όμως η Μελόνι τέτοιο βίντεο αν ο δράστης δεν ήταν Αφρικανός από την Γκάνα;

«Είναι ντροπή»

«Είναι ντροπή να δημοσιεύει κανείς βίντεο βιασμού, με τέτοια ουρλιαχτά. Δεν πρόκειται για καταγγελία του βιασμού, αλλά για εκμετάλλευση του πόνου για εύκολη άγρα ψήφων. Είναι μια νέα προσβολή για το θύμα», σημείωσε η επικεφαλής του τμήματος δικαιωμάτων του Δημοκρατικού Κόμματος, Μόνικα Τσιρινά. «Η Τζόρτζια Μελόνι και ο Ματέο Σαλβίνι δεν πολεμούν τη βία κατά των γυναικών, τη χρησιμοποιούν».

Ο δράστης της βίαιης επίθεσης, που έγινε το πρωί της Κυριακής, συνελήφθη και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη, ενώ εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε και για την ανάρτηση του βίντεο.

Ο δράστης της βίαιης επίθεσης, που έγινε το πρωί της Κυριακής, συνελήφθη και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη, ενώ εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε και για τη δημοσίευση του βίντεο. Ο πρώτος που έσπευσε να εκμεταλλευθεί το περιστατικό ήταν ο επικεφαλής της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι, μόνο και μόνο για να δει και πάλι τη Μελόνι να του κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας.

Το όφελος για τον Σαλβίνι ήταν ότι πέρασε σχετικά απαρατήρητη η σκληρή και εμπεριστατωμένη κριτική που του άσκησε ο επικεφαλής του κεντρώου κόμματος Ατσιόνε, Κάρλο Καλέντα. Ο Καλέντα υπολόγισε ότι αν εφαρμοστούν οι υποσχέσεις του Σαλβίνι για ενιαίο φορολογικό συντελεστή 23%, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που δηλώνει εισοδήματα 50 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο, θα γλιτώσει 14 εκατομμύρια σε φόρους, ο ίδιος ο Σαλβίνι που δηλώνει 99.000 ευρώ θα γλιτώσει 15.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ μια νοσηλεύτρια με εισόδημα 32.000 ευρώ τον χρόνο δεν θα έχει κανένα όφελος.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Ενρίκο Λέτα, εξήγγειλε πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και κατάργηση του μηχανισμού μέσω του οποίου οι υψηλές τιμές του φυσικού αερίου ωθούν τεχνητά προς τα πάνω και τις τιμές του ρεύματος που παράγεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Την περασμένη εβδομάδα ο Λέτα είχε υποσχεθεί βοήθημα ύψους 10.000 ευρώ στους 18χρονους, 500.000 κοινωνικές κατοικίες και προστασία εργασιακών δικαιωμάτων, στα πρότυπα των μέτρων που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση της Ισπανίας.

Πηγές: CORRIERE, REUTERS, REPUBLICA

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT