«Κλιματικό έγκλημα» η κατάχρηση των ιδιωτικών τζετ

«Κλιματικό έγκλημα» η κατάχρηση των ιδιωτικών τζετ

Στο προσκήνιο έφερε η Γαλλία το θέμα της κατάχρησης ιδιωτικών αεροσκαφών από διασημότητες και μεγιστάνες, μετά την πρόταση της κυβέρνησης Μακρόν για περιορισμούς σε αυτό το ελιτίστικο μεταφορικό μέσον σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Στο προσκήνιο έφερε η Γαλλία το θέμα της κατάχρησης ιδιωτικών αεροσκαφών από διασημότητες και μεγιστάνες, μετά την πρόταση της κυβέρνησης Μακρόν για περιορισμούς σε αυτό το ελιτίστικο μεταφορικό μέσον σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια.

Πρόταση για περιορισμό των πτήσεων με ιδιωτικά αεροσκάφη κατέθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλλίας, Κλεμάν Μπον. «Πιστεύω ότι η Ε.Ε. πρέπει να αναλάβει δράση», είπε ο κ. Μπον, που επεσήμανε από το βήμα της Εθνοσυνέλευσης ότι το ένα δέκατο των πτήσεων στη Γαλλία γίνονται με ιδιωτικά αεροσκάφη. Ο Γάλλος υπουργός εξετάζει διάφορες προτάσεις, όπως την ένταξη εταιρειών ενοικίασης ιδιωτικών αεροσκαφών στο σύστημα ποσοστώσεων εκπομπών καυσαερίων, που βρίσκεται υπό σχεδιασμό στην Ε.Ε. Εναλλακτικά, τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα μπορούν να μη δίνουν άδεια πτήσης σε ιδιωτικά αεροσκάφη, τα οποία σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν πτήσεις πολύ μικρών αποστάσεων.

Ιστοσελίδες ειδικευμένες στην παρακολούθηση πτήσεων ιδιωτικών αεροσκαφών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «μεγάλοι ρυπαντές» εξαιτίας των ιδιωτικών τους τζετ είναι η τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ και ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Μπερνάρ Αρνό. Χρήστες του Ιντερνετ κατηγόρησαν πρόσφατα τον σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ για «έγκλημα κατά του περιβάλλοντος», για τη συχνή χρήση του τζετ του.

«Μεγάλοι ρυπαντές» η τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ, ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Μπερνάρ Αρνό και ο ράπερ Ντρέικ.

Υποκύπτοντας στην πίεση του κοινού, η Σουίφτ αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι δανείζει τακτικά το αεροσκάφος της και δεν ευθύνεται έτσι αποκλειστικά για το τεράστιο αποτύπωμα άνθρακα που αυτό έχει.

Ο τραγουδιστής της ραπ Ντρέικ από τη μεριά του δέχθηκε οξεία κριτική όταν αποκαλύφθηκε ότι χρησιμοποίησε πρόσφατα το τζετ του για πτήση 15 λεπτών από το Τορόντο στο Χάμιλτον του Καναδά, που θα μπορούσε να είχε γίνει με τρένο σε λιγότερο από μία ώρα.

Πηγή: REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT