Ρεκόρ διασχίσεων της Μάγχης από πρόσφυγες

Ρεκόρ διασχίσεων της Μάγχης από πρόσφυγες

Σχεδόν 1.300 άνθρωποι έφθασαν τη Δευτέρα στη Βρετανία με 27 βάρκες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό προσφύγων και μεταναστών που έχουν διασχίσει φέτος τη Μάγχη σε 22.600

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Σχεδόν 1.300 άνθρωποι έφθασαν τη Δευτέρα στη Βρετανία με 27 βάρκες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό προσφύγων και μεταναστών που έχουν διασχίσει φέτος τη Μάγχη σε 22.600. Την ίδια εποχή πέρυσι, ο αριθμός ήταν 12.500.

Επειτα από τρεις ημέρες χωρίς αφίξεις, οι 1.295 άνδρες, γυναίκες και παιδιά που κατέφθασαν στις βρετανικές ακτές τη Δευτέρα ήταν οι περισσότεροι από κάθε άλλη ημέρα μετά το 2018, όταν η βρετανική κυβέρνηση ξεκίνησε να δημοσιεύει στατιστικά στοιχεία.

Περίπου 1.300 σε μία ημέρα και συνολικά 22.600 φέτος, αριθμός διπλάσιος από πέρυσι.

Οι απόπειρες διάσχισης της Μάγχης συνεχίζονται παρά τις ολοένα επιθετικότερες και πολυέξοδες προσπάθειες της Βρετανίας, που αποσκοπούν στο να φοβηθούν οι επίδοξοι μετανάστες. Το Λονδίνο έχει χορηγήσει 120 εκατομμύρια στερλίνες στη Ρουάντα προκειμένου να αποστέλλει εκεί τους αιτούντες άσυλο. «Είναι σαφές ότι το απάνθρωπο σχέδιο της κυβέρνησης να μεταχειρίζεται τους ανθρώπους σαν σακιά και να τους στέλνει στη Ρουάντα δεν κάνει απολύτως τίποτα», είπε ο διευθυντής του βρετανικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, Ενβερ Σόλομον. «Ο λόγος είναι ότι αυτά τα φρικτά σχέδια δεν αντιμετωπίζουν τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι έρχονται στη Βρετανία. Οι πολύ μεγάλοι αριθμοί ανθρώπων που διασχίζουν τη Μάγχη είναι άνδρες, γυναίκες και παιδιά που φεύγουν από τον πόλεμο και την καταπίεση σε χώρες όπως το Αφγανιστάν και η Συρία. Οι στατιστικές του ίδιου του βρετανικού κράτους δείχνουν ότι στα τρία τέταρτα των αιτήσεων ασύλου χορηγείται καθεστώς προστασίας».

Οι δύο υποψήφιοι για την πρωθυπουργία της Βρετανίας, Ρίσι Σουνάκ και Λιζ Τρας, έχουν δεσμευθεί ότι θα προχωρήσουν τη συνεργασία με τη Ρουάντα, η οποία έχει ήδη δαπανήσει τα πρώτα 120 εκατομμύρια στερλίνες του προγράμματος χωρίς να έχει υποδεχθεί κανένα μετανάστη.

Πηγή: GUARDIAN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT