Τουρκία: Αρωμα εκλογών

Σενάρια για πρόωρες εκλογές στην Τουρκία τροφοδότησε η έκτακτη συνεδρίαση της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ υπό την προεδρία του Ερντογάν, το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σενάρια για πρόωρες εκλογές στην Τουρκία τροφοδότησε η έκτακτη συνεδρίαση της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ υπό την προεδρία του Ερντογάν, το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη.

Επισήμως, αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η χάραξη της εκλογικής στρατηγικής του κόμματος και η προετοιμασία του εκλογικού του προγράμματος.

Ωστόσο πολιτικοί αναλυτές στην Αγκυρα δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο ο Ερντογάν να προκηρύξει στο προσεχές μέλλον τις διπλές εκλογές (προεδρικές και βουλευτικές) για να αιφνιδιάσει την αντιπολίτευση, η οποία δεν έχει ακόμη καταλήξει σε υποψήφιο κοινής αποδοχής.

Χθες, πάντως, ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ προσπάθησε να σταματήσει την εκλογολογία, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους ότι «δεν υπάρχει αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα των εκλογών», οι οποίες θα γίνουν στην ώρα τους, δηλαδή τον Ιούνιο του 2023.

Σε κάθε περίπτωση, η συνεδρίαση της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος άνοιξε την αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας για την κρίσιμη αναμέτρηση, επιταχύνοντας τις διεργασίες και στην τουρκική αντιπολίτευση.

Πηγή: HURRIYET

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT