Το τέλος της αφθονίας ανήγγειλε ο Μακρόν

Το τέλος της αφθονίας ανήγγειλε ο Μακρόν

ΠΑΡΙΣΙ. Δυσοίωνη προειδοποίηση απηύθυνε ο πρόεδρος Μακρόν κατά τη διάρκεια του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου υπενθυμίζοντας στα μέλη της κυβέρνησης ότι η κυβερνητική ενότητα είναι αναγκαία απέναντι στο «τέλος της αφθονίας, των βεβαιοτήτων και της ανεμελιάς»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Δυσοίωνη προειδοποίηση απηύθυνε ο πρόεδρος Μακρόν κατά τη διάρκεια του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου υπενθυμίζοντας στα μέλη της κυβέρνησης ότι η κυβερνητική ενότητα είναι αναγκαία απέναντι στο «τέλος της αφθονίας, των βεβαιοτήτων και της ανεμελιάς».

Ο Μακρόν, που αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα για την Αλγερία όπου θα έχει συζητήσεις με την κυβέρνηση της χώρας για ενεργειακά ζητήματα, έκανε λόγο στο υπουργικό συμβούλιο για την «αλληλουχία κρίσεων» που αντιμετώπισε η κυβέρνηση, όπως η ξηρασία και ο πόλεμος στην Ουκρανία, ενώ αναφέρθηκε και στις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται σήμερα στον κόσμο. «Εκτιμώ ότι βρισκόμαστε πάνω σε ένα μεγάλο εκκρεμές, με μεγάλες ανατροπές να επίκεινται», είπε ο Γάλλος πρόεδρος. Απευθυνόμενος στους υπουργούς, ο πρόεδρος είπε ότι αναμένει από αυτούς να τηρήσουν στο ακέραιο τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, και να μην υποχωρήσουν στη δημαγωγία και στις Σειρήνες του λαϊκισμού «που τόσο ανθούν στις σύγχρονες δημοκρατίες».

Απευθυνόμενος στους υπουργούς, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε τη σημασία της κυβερνητικής ενότητας και τους ζήτησε να μην υποκύψουν σε δημαγωγία και λαϊκισμό.

Κατά τη μετακίνησή του στην Αλγερία, τη δεύτερη της προεδρίας του, ο Μακρόν επιδιώκει να «ανασυστήσει» εκ βάθρων την τρωθείσα σχέση μεταξύ Αλγερίου και Παρισίων. Πέρα από τις συναντήσεις που θα έχει με την πολιτειακή ηγεσία στο Αλγέρι, ο Γάλλος πρόεδρος επεδίωξε να έχει επαφές με νέους επιχειρηματίες στην πρωτεύουσα αλλά και με χορευτική ομάδα μπρέικ ντανς του Οράν, δεύτερη πόλη της χώρας.

Ο Μακρόν υποχρεώνεται να πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι καθώς η αναθέρμανση των σχέσεων με την Αλγερία θεωρείται επιτακτική εν μέσω ενεργειακής κρίσης. Ο πρόεδρος είχε προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο το 2021 όταν είχε κατηγορήσει το στρατιωτικό καθεστώς στο Αλγέρι για «μίσος απέναντι στη Γαλλία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT