ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα την Παρασκευή στοιχεία για την έρευνα στην οικία του Τραμπ

ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα την Παρασκευή στοιχεία για την έρευνα στην οικία του Τραμπ

Ο δικαστής που ενέκρινε το ένταλμα έρευνας στην οικία του Τραμπ είπε ότι η αναθεωρημένη έκδοση της ένορκης κατάθεσης θα πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομοσπονδιακός δικαστής των ΗΠΑ διέταξε την Πέμπτη να δημοσιευθεί μέχρι αύριο Παρασκευή μια τροποποιημένη εκδοχή της ένορκης κατάθεσης που υποστήριζε το αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης για ένταλμα έρευνας στην κατοικία του πρώην προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Η εντολή ήρθε λίγες ώρες αφότου οι δικηγόροι του υπουργείου Δικαιοσύνης υπέβαλαν προτάσεις για διορθώσεις που θεώρησαν ότι ήταν απαραίτητες ώστε να μην εκτεθούν σε κίνδυνο μάρτυρες καθώς και για να μην υπονομευθεί η έρευνα, η οποία, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, βρίσκεται ακόμη σε «πρώιμα στάδια».

Ο ομοσπονδιακός δικαστής Μπρους Ε. Ρέινχαρτ προφανώς συμφώνησε με τις προτεινόμενες διορθώσεις και, ανταποκρινόμενος σε αιτήματα πολλών ειδησεογραφικών οργανισμών, διέταξε να δημοσιοποιηθεί η ένορκη κατάθεση.

Η ένορκη κατάθεση πιθανότατα περιέχει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την έρευνα για απόρρητα έγγραφα που φυλάσσονταν στην κατοικία του Τραμπ μετά την αποχώρησή του από την εξουσία, συμπεριλαμβανομένου και του λόγου που πράκτορες του FBI υποπτεύονταν ότι μπορεί να διαπράχθηκαν εγκλήματα.

Πηγή: Washington Post

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT